Svinīgi atklāj saules kolektoru Ķekavas sporta klubam

 

 

 

Starptautisko sporta spēļu „VIA Ķekava” otrā diena, 27. jūlijs, aizsākās ar svinīgo Ķekavas sporta kluba saules kolektora sistēmas atklāšanas ceremoniju.

 

Atklāšanas lenti pārgrieza Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Roberts Jurķis, Sporta aģentūras direktore Dace Cīrule un uzņēmuma „SolarWall Baltic” valdes priekšsēdētājs Oskars Pakalniņš.

 

Svinīgajā atklāšanas reizē piedalījās Kanādas vēstniecības Latvijā pārstāvji, jo tieši no Kanādas ir atceļosi šī saules kolektora sistēma. Tāpat viesu vidū bija starptautisko sporta spēļu „VIA Ķekava” ārvalstu delegāciju oficiālie pārstāvji no Turcijas, Baltkrievijas, Azerbaidžānas, Igaunijas un Lietuvas.

 

 Saules sienu sistēmas uzstādīšana, kas apsilda un nodrošina svaiga gaisa plūsmu sporta kluba iekštelpās, bija iespējama, pateicoties piesaistītajiem līdzekļiem no Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta.

 

 

Šāds solis alternatīvo energoresursu izmantošanas virzienā sperts, lai, izmantojot saules starus, samazinātu siltumenerģijas vajadzības sporta kluba telpu apsildīšanai, kas pašvaldībai ļaus ietaupīt līdzekļus par siltumu, kā arī samazinātu kaitīgo izmešu CO2 daudzumu atmosfērā.

 

 

Ņemot vērā, ka siltumenerģijas sadalījums sporta ēkā nav vienmērīgs, saules apkures sistēmas tehnoloģija risinās gaisa temperatūras izlīdzināšanas problēmas. Tā nodrošinās ne tikai vienmērīgu siltumu, svaiga gaisa apriti, bet arī vasarā darbosies kā kondicionieris.

 

 

Saules kolektoru uzstādīja SIA „Brodera būvuzņēmums”. Saules kolektora uzstādīšanas darbi noritēja projekta „Saules kolektora sistēmas uzstādīšana Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūras ēkai siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanai” ietvaros.

 

 

Vineta Bērziņa,

izdevuma „Ķekavas Novads” redaktore

 

Informācijai – „SolarWall” ir patentēta solāra apkures sistēma, izmantojot metāla sienas, kuras paneļiem ir iestrādātas mikro preforācijas un īpaši izstrādāta rāmja konstrukcija. Kā siltuma nesējs tiek izmantots gaiss ventilācijas sistēmā.

  Drukāt