Bāriņtiesas darbinieki piedalās vasaras nometnē - seminārā

 

Jūlija beigās bāriņtiesas darbinieki no visas Latvijas pulcējās Aglonā uz 5. vasaras nometni-semināru. Pasākumā piedalījās 120 dalībnieki, tai skaitā arī no Ķekavas novada bāriņtiesas. Seminārā dalībniekiem bija iespēja dalīties pieredzē bērnu tiesību aizsardzības jomā un piedalīties dažādās aktivitātēs.
 
Latvijā pirmo reizi vēsturē ir tapusi filma par bāriņtiesu darbu un daudzu bērnu likteņiem, kuras nosaukums ir „Daži stāsti no tūkstošiem...”. Pasākumā Latvijas bāriņtiesu darbinieku asociācijas priekšsēdētāja Baiba Meldere klātesošos informēja, ka šī gada septembra mēnesī šī filma tiks demonstrēta Latvijas televīzijas 1. programmā.
 
Pasākuma dalībniekus laipni uzņēma Aglonas vidusskolā, kur visus klātesošos uzrunāja Aglonas novada domes priekšsēdētājs Igors Reščenko. Pasākuma atklāšanā uzstājās Aglonas vidusskolas bērnu tautas deju kolektīvs, kurš šogad vasaras nogalē uzstāsies arī Prāgā. Mūs sveica arī šīs skolas muzikālais kvartets ar skanīgām dziesmām.
 
Pasākuma dalībniekiem bija iespēja doties pārgājienā pa vienīgo Baltijā esošo horoskopu parku „Zvaigžņu stāsti” un ņemt aktīvu dalību visā, ko piedāvāja Latgales folkloras kopa „Sovvaļnīki”.
 
Viesojoties Aglonā, mēs izjutām Latgales skaisto dabu un viesmīlīgos cilvēkus. Mums bija iespēja pabūt pie slavenā Latgales ezera Čortoka, kas apvīts ar dažādām teikām un stāstiem.
 
Sestdienas rītā mēs bijām Aglonas baznīcā, kur mācītājs mises laikā sveica arī atbraukušos ciemiņus – bāriņtiesas darbiniekus no visas Latvijas. Viņš mums atgādināja, ka, lemjot bērnu likteņus ikdienas darbā, mums ļoti svarīgi ir padomāt par šīm mazajām dvēselītēm un viņu vecākiem.
 
Aglonā visiem vasaras nometnes-semināra dalībniekiem bija iespēja piedalīties radošajās darbnīcās: kļavu lapu paliktņu darināšanā, dekupēto trauku darbnīcā, floristikas audumu ziedu veidošanā un ziepju veidošanā no dabīgiem augiem un eļļām. Mēs bijām ļoti atsaucīgi un vēlējāmies redzēt visu, ko mums piedāvā. Tādēļ bijām unikālajā skulptūru kompleksā – Kristus Karaļa kalnā, apmeklējām vienīgo maizes muzeju Baltijā, pabijām Aglonas kara muzejā, Grāveru pagastā apmeklējām keramiķi Valdi Pauliņu, kurš mums demonstrēja savu amata mākslu, kā arī bijām lauku mājās „Zemeņu krastiņi”.
 
Kolēģi no Latvijas ir gandarīti par kopā pavadīto laiku, par iespējām tik daudz uzzināt, visā piedalīties, būt atsaucīgiem un par iespēju vienam otru iepazīt. Tas mūs dara bagātākus.
 
 
Bāriņtiesas priekšsēdētāja Sarma Trumpekoja
 
 
  Drukāt