Balso un nosaki, kā ieviest jauno Ķekavas novada vienojošo simbolu!

 

Aicinām līdz 19. augustam iesniegt un balsot par idejām, kas palīdzētu attīstīt PĪLĀDZI kā Ķekavas novadu vienojošo simbolu!
 
Pavasarī notikušajā aptaujā novadniekiem jautājām par PĪLĀDZI kā iespējamo novada simbolu. Lielākajai daļai (66%) no aptaujas dalībniekiem ideja bija pieņemama un atbalstāma. Tagad aicinām iedzīvotājus kā mūsu novada līdzīpašniekus noteikt, kā tieši veicināt PĪLĀDŽA kā Ķekavas novada simbola atpazīstamību!
 
Kā padarīt šo simbolu redzamu apkārtējā vidē, novada suvenīros, pasākumos, jaunajos produktos vai ar Ķekavas novadu saistītos pakalpojumos gan novadnieku, gan novada viesu acīs? Gaidīsim Jūsu idejas! Populārāko ideju autorus sagaida pārsteiguma balvas!
 
 
 

Aptauja, kurā bija iekļauts jautājums par PĪLĀDZI kā iespējamo novada simbolu, tika rīkota Ķekavas novada Ilgtspējīgas attīstības stratēģijas un Attīstības programmas izstrādes ietvaros. Uz aptaujas jautājumiem atbildēja vairāk kā 1000 respondenti, no kuriem 66,5% priekšlikumu atbalstīja.

Priekšlikums novada identitāti saistīt ar PĪLĀDZI kā spēcīgu, izturīgu, ar spilgtām ogām vienā ķekarā, vienojošu simbolu ieguva vislielāko atbalstu 2011.gadā notikušajā ideju radīšanas pasākumā “Nākotnes pilsētas spēle” (Future City Game), kura tika rīkota Britu padomes projekta “Radošās pilsētas” ietvaros, sadarbībā ar biedrību „Zināšanu un inovācijas sabiedrība” un Ķekavas novada pašvaldību. Ideja aizgūta no Ķekavas iedzīvotāju dārzu veidošanas un kopšanas kultūras, tai nav nepieciešami apjomīgi līdzekļi, drīzāk vietējo iedzīvotāju kopīgas aktivitātes apkārtējās vides sakārtošanai. PĪLĀDZIS kā identitātes simbols ir interesants, izmantojams gan vides, sociālajos, kultūras un ekonomikas aspektos. 

 

  Drukāt