Zvejnieki Daugavā noķer piranjai radniecīgu zivi

 

Pirms dažām dienām „Daugavas zvejnieku biedrības” zvejnieki Daugavā Katlakalna rajonā noķēruši piranjas (Serrasalmus) dzimtas zivi.

 

Kā pastāstīja „Daugavas zvejnieku biedrības” biedrs Edvīns Šusts, noķertā zivs līdzinās piranjai, tomēr tā ir augēdāja piranja - paka. Šādas zivis jau vairākas reizes ir noķertas zvejnieku murdos. Piranja - paka pārtiek tikai no augiem, tās neuzbrūk cilvēkam, tāpēc droši var peldēties Daugavā un uztraukumam nav pamata.

 

Augēdājas piranjas pieskaitāmas Serrasalmus dzimtai, tāpat kā plēsīgie radinieki, apgādāti ar spēcīgu žokli un asiem zobiem, bet tās ir iecienījušas veģetārus ēdienus. Ar spēcīgajiem zobiem tās apgrauž ūdens augu saknes un kātus, apēd ūdenī iekritušo augļu paliekas, var sagrauzt pat cieto riekstu čaulu.

 

Lai arī tās pārtiek tikai no augiem, Edvīns Šusts tomēr pauda cerību, ka šī populācija nav sevišķi savairojusies Daugavā.

 

Noķertā zivs šobrīd atrodas akvārijā, ja kāds interesents vēlas šo zivi turpināt audzēt, iespējams sazināties pa e-pastu edvins6969@inbox.lv.

 

 

Autors: Edvīns Šusts

 

 

Līva Benete

Ķekavas novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību speciāliste

 

 

 

  Drukāt