Seniori apgūst datorprasmes

 

22. augustā Ķekavas vidusskolā par godu Ķekavas novada 14 senioriem, kuri iesaistījās projektā „Pieslēdzies, Latvija!” un šonedēļ apguva datorprasmes, notika svinīgā mācību sertifikātu pasniegšana.
 
Svinīgajā pasākumā piedalījās un uzrunu teica Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Roberts Jurķis, Lattelecom pārstāve Inga Migliniece, Ķekavas vidusskolas direktore Sandra Pugovka un skolotāja Lidija Brigzne, pateicību par senioriem dāvāto iespēju izteica senioru pārstāve Veneranda Pīķe.
 
Absolventus ar panākumiem sveica arī seniori no plašā „absolventu” pulka. Līdz šim Ķekavas vidusskolā projekta „Pieslēdzies, Latvija!” ietvaros datorapmācības absolvējuši jau 44 seniori, turklāt datorkursi vēl turpināsies - tuvākās mācības plānotas septembra sākumā.
 
Pasākuma laikā seniori pauda neizsakāmu prieku par iespēju apgūt datorprasmes. Datorapmācībās seniori iemācījušies uzrakstīt e-pastu, izlasīt ziņas internetā, sazināties ar radiniekiem ārzemēs ar Skype palīdzību, portālā www.draugiem.lv sazināties ar sen neredzētiem klasesbiedriem, iemācījušies apmaksāt rēķinus internetā un daudz ko citu ikdienā noderīgu.
 
 „Pieslēdzies, Latvija!” norisinās 90 skolās un līdz novembrim mērķis bezmaksas datorapmācību kursos apmācīt 6000 seniorus visā Latvijā.
 
Tā kā šis gads visā Eiropā izsludināts par Aktīvās novecošanas un paaudžu solidaritātes gadu, tad sociāli nozīmīgais projekts „Pieslēdzies, Latvija!” norisinās arī ar LR Labklājības, Izglītības un zinātnes ministriju atbalstu, aicinot apmācībā iesaistīties skolas un to informātikas skolotājus.
  
Par projektu:
  • Bezmaksas apmācības kursiem var pieteikties ikviens vecumā  pēc 50 gadiem;
  • Apmācības notiek līdz oktobra beigām;
  • Grupā mācības notiks pa 14 cilvēkiem katrā;
  • To ilgums būs trīs dienas pa četrām mācību stundām (45 minūtes katra) ik dienu;
  • Apmācību grafiku nosaka grupas pasniedzējs;
  • Pieteikties apmācībām var vairākos veidos: zvanot uz „Pieslēdzies, Latvija!” bezmaksas tālruni 80000822 vai zvanot uz publicētajiem skolotāju tālruņa numuriem.
  • Interneta vietnēs www.piesledzieslatvija.lv un www.1188.lv var aplūkot karti ar apmācību vietām.

 

Līva Benete

Ķekavas novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību speciāliste

 

 

 

  Drukāt