Notiks tikšanās par aukļu pakalpojumu saņemšanu

 

Trīsdesmit seši Ķekavas novada iedzīvotāji augustā sekmīgi nokārtoja eksāmenus un saņēma aukles sertifikātu, kas ģimenēm ar bērniem ļaus saņemt kvalificētas aukles pakalpojumus.

 

Apmācībās aukles apguvušas bērnu pieskatīšanai nepieciešamās prasmes, piemēram, kā veicināt bērna fizisko, psihisko un emocionālo attīstību, pirmo medicīnisko palīdzību, dienas režīmu, saskarsmes psiholoģiju, sanitāriju un higiēnu. (Apmācību programma pieejama interneta vietnē www.kekavasnovads.lv sadaļā "Izglītība".)

 

 

Ņemot vērā lielo potenciālo aukļu un ģimeņu interesi, Ķekavas novada pašvaldība 15. septembrī uzsāks vēl vienu aukļu apmācības kursu.

 

 

Ķekavas novada pašvaldība, attīstot ideju par aukļu dienesta izveidi, šobrīd nolēmusi izveidot aukļu datu bāzi, kas publiski būs pieejama interneta vietnē www.kekavasnovads.lv sadaļā "Izglītība". Šajā datu bāzē ģimenes varēs izraudzīties sev tīkamāko aukli un vienoties par aukles pakalpojumu saņemšanu. 

 

 

Savukārt auklēm, kas vēlēsies sniegt aukļu pakalpojumus un šo informāciju publiskot minētajā pašvaldības uzturētajā datu bāzē, būs jāaizpilda pieteikums, kura formu var saņemt interneta vietnē www.kekavasnovads.lv sadaļā" Izglītība".

 

 

Savukārt 30. augustā Ķekavas kultūras namā  (Gaismas ielā 17, Ķekavā) notiks aukļu un ģimeņu tikšanās, lai ar pašvaldības speciālistiem jau izrunātu konkrētus jautājumus par aukļu pakalpojumu saņemšanu, piemēram, par to, kas un kā var saņemt šo pakalpojumu, par līgumu slēgšanu, par datu bāzes izveidi u.c.

 

Tikšanās par aukļu pakalpojumu saņemšanu ar auklēm notiks plkst. 18.30, bet ar vecākiem - plkst. 19.30.

 

Kā stāsta aukļu dienesta idejas Ķekavā autore Aija Āre, aukļu dienesta projekta ietvaros norisināsies vēl viena ļoti patīkama un skaista aktivitāte – proti, sadarbībā ar tirdzniecību centru "Liiba" tiks īstenots projekts "Pārvērtības Liibā". Tā laikā piecām dāmām būs iespējams piedzīvot brīnišķīgas skaistuma pārvērtības.

 

 

Pretendentu pirmajām pārvērtībām noskaidroja izlozes kārtībā no Ķekavas novada aukļu dienesta aukļu vidus. Šoreiz laimīgā loze izkrita šarmantai dāmai Elīzai Teterei.

 

 

Savukārt ceļa zīmi uz nākamajam pārvērtībām izlozēs oktobrī – mēnesī, kad tiek godināti novada pedagogi. Līdz ar to skaituma meistaru profesionalitāti izjutīs kāds laimīgais no skolotāju cunftes.   

 

Vineta Bērziņa,

izdevuma "Ķekavas Novads" redaktore

  Drukāt