Labāko projektu atvērtās dienas

 

8.-9. septembrī visā Latvijā notika Eiropas Savienības līdzfinansēto projektu atvērtās dienas, kuru laikā iedzīvotāji varēja iepazīties ar labākajiem projektiem. Ķekavas novadā par vislabāk realizētiem projektiem Finanšu ministrija atzina veloceliņu Baložu pilsētā un dienas centru "Adatiņas" Daugmalē.

 

Baložu gājēju un veloceliņa projekta atvērtajā dienā, 9. septembrī, pulcējās skrituļotāji, velobraucēji, jaunie vecāki ar saviem mazuļiem ratiņos, lai arradošām aktivitātēm iemēģinātu un popularizētu jau novadnieku iemīļoto veloceliņu. Šīs dienas devīze skanēja" Izkrāsojam novadu", tāpēc visiem pasākuma viesiem bija jārotājas dzeltenā krāsā.   Košākie veloceliņa braucēji tika arī ie Ķekavas novada pašvaldības sarūpētajām balvām.  Tāpat tika veikts velosipēdu ķēžu garuma mērījums - tajā piedalījās 47 velosipēdi, sasniedzot 74 m garumu.

Pēc atraktīvo velobraucēju aktivitātēm uz veloceliņu pulcējās skrituļotāji, lai mērotos spēkiem un izveicībā. 

Savukārt atvērtās dienas pasākums dienas centrā "Adatiņas" aizritēja 8. septembrī, kura laikā ikviens interesents varēja iepazīties ar dienas centra darbību.

 

Eiropas Savienības fondu atvērtās dienas organizēja Finanšu ministrija sadarbībā ar pašvaldībām. 

 

Atgādinām, ka gājēju un veloceliņš, kas savieno abus Baložu pilsētas dzīvojamos rajonus – Titurgu un Baložus, tika atklāts pilsētas 20 gadu jubilejas ietvaros, pagājušā gada novembrī. Savukārt dienas centrs "Adatiņas" Daugmalē savas durvis vēra pērn martā, lai nodrošinātu novada iedzīvotājiem alternatīvās aprūpes pakalpojumus, kā arī brīvā laika pavadīšanas iespējas bērniem, pensionāriem un cilvēkiem ar invaliditāti. Abus projektus īstenoja Ķekavas novada pašvaldība, pateicoties Eiropas reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumam. 

 

 

 

Vineta Bērziņa,

izdevuma "'Ķekavas Novads" redaktore

  Drukāt