Ķekavā notiks Drošības diena

 

Reģionālās pašvaldības policija rīt, 14. septembrī, Ķekavā rīko Drošības dienu, kuras pasākumi galvenokārt veltīti bērniem, lai atraktīvā veidā iepazīstinātu ar drošības dienestu darbību un pievērstu uzmanību drošības jautājumiem. 
 
„Mums ir svarīgi, lai bērni justos labi un atrastos drošībā, tāpēc viens no pašvaldības policijas ikdienas darbiem ir prevencija – izglītojošas lekcijas skolās, individuālās sarunas ar skolēniem par drošības jautājumiem un atraktīvi pasākumi, kas ieinteresētu bērnus iepazīt to dienestu darbību, kas viņiem varētu palīdzēt nelaimes gadījumā,” uzsver Reģionālās pašvaldības policijas priekšnieks Māris Bomiņš.
 
Viņš stāsta, ka šogad Reģionālās pašvaldības policijas pulkam piepulcējies ar drosmīgais jenots Jancis, jau bērnu iemīļoto Bebra Bruno un Runča Rūda, draugs. Viņš būs viens no tiem, kurš turpmāk dosies pie bērniem, lai ar viņiem runātu par drošības jautājumiem un atbildētu uz bērnu interesējošiem un reizēm tik āķīgajiem jautājumiem.
 
Drošības dienas apmeklētājiem būs iespēja klātienē redzēt operatīvo dienestu, kinologu un hipologu darba paraugdemonstrējumus, aplūkot un izmēģināt ugunsdzēsēju un policistu ekipējumu, uzzināt, kā jāsniedz pirmo palīdzību nelaimē cietušajiem, un vēlreiz atkārtot, kādi noteikumi jāievēro, atrodoties uz ielas.
 
Rūpējoties par drošu pārvietošanās uz ielas, pasākuma laikā notiks praktiska apmācība un lekcija par drošu velosipēda vadīšanu, kā arī, veiksmīgi nokārtojot pārbaudījumus, būs iespēja iegūt velosipēda vadīšanas tiesības. 
 
Savukārt Rīgas Jauno tehniķu centrs, ar kuru sadarbojas Reģionālās pašvaldības policijas vadītais bērnu un pusaudžu klubs Vairogs, piedāvās lidmodelisma un kartinga paraugdemonstrējumus, radošās darbnīcas un vēl daudzas citas aizraujošas lietas.
 
Drošības dienā piedalīties aicināti ne tikai bērni no Ķekavas, Baldones, Inčukalna un Ikšķiles novadiem, kuros sabiedrisko kārtību nodrošina Reģionālā pašvaldības policija, bet arī pārējie novadnieki, kuriem interesē operatīvo drošības dienestu darbība. 
 
Drošības dienu rīko Reģionālā pašvaldības policija, tā notiks 14. septembrī, Ķekavā, Skolas ielā 2, plkst. 11.00 - 15.00. Vairāk par Drošības dienas aktivitātēm un konkrētiem norises laikiem – pašvaldības policijas interneta vietnē www.pp.gov.lv.
  
 
Informāciju sagatavoja:
Reģionālā pašvaldības policija
Tālr.67847172, mob. 26383549
e-pasts: policija@pp.gov.lv
interneta vietne: http:www.pp.gov.lv  
 
  Drukāt