Drošības diena Ķekavā pulcē vairāk kā 500 bērnu

 

Reģionālās pašvaldības policijas rīkotā Drošības diena 14. septembrī pulcēja vairāk kā 500 bērnu no Ķekavas un citiem tuvākajiem novadiem.

 

Bērni varēja klātienē iepazīt drošības dienestu darbību – piemēram, uzmērīt ekipējumu, iekāpt neatliekamās medicīniskās palīdzības, ugunsdzēsēju un policijas transportlīdzekļos, aplūkot kinologu un hipologu paraugdemonstrējumus, uzzināt, kā jāsniedz pirmo palīdzību nelaimē cietušajiem; kā tiek noņemti pirkstu nospiedumi u.c.

 

 

Bērni ar lielu aizrautību izmēģināja visas Drošības dienas iespējas, bet jo īpaši ar ovācijām tika uzņemti specdienesta vienības paraugdemonstrējumi. Tāpat apmeklētāji novērtēja zemessardzes piedāvāto lauku virtuves ēdienus - putru un siltu tēju.  

 

 

Savukārt Rīgas Jauno tehniķu centrs, ar kuru sadarbojas Reģionālās pašvaldības policijas vadītais bērnu un pusaudžu klubs "Vairogs", piedāvāja lidmodelisma un kartinga paraugdemonstrējumus, radošās darbnīcas un vēl daudzas citas aizraujošās lietas.

 

 

Rūpējoties par drošu pārvietošanās uz ielas, pasākuma laikā notika praktiska apmācība un lekcija par drošu velosipēda vadīšanu, kā arī, veiksmīgi nokārtojot pārbaudījumus, bērni ieguva velosipēda vadīšanas tiesības. 

 

 

Vaicājot Reģionālās pašvaldības policijas priekšniekam Mārim Bomiņam par Drošības dienas rīkošanas mērķi, viņš norādīja: „Mums ir svarīgi, lai bērni justos labi un atrastos drošībā, tāpēc viens no pašvaldības policijas ikdienas darbiem ir prevencija – izglītojošas lekcijas skolās, individuālās sarunas ar skolēniem par drošības jautājumiem un atraktīvi pasākumi, kas ieinteresētu bērnus iepazīt to dienestu darbību, kas viņiem varētu palīdzēt nelaimes gadījumā.” Viņš ir gandarīts, ka šogad Drošības dienā ieradušies tiks daudz skolēnu, un viņu acīs ir redzama patiesa interese par Drošības dienas piedāvātajām aktivitātēm.

 

 

Drošības dienā bērnu pulkā rosījās arī jaunais Reģionālās pašvaldības policijas draugs - Jenots Jancis un jau bērnu iemīļotie Valsts policijas tēli Bebrs Bruno un Runcis Rūdis.

 

 

Jenots Jancis būs viens no tiem, kurš turpmāk dosies pie bērniem, lai ar viņiem runātu par drošības jautājumiem un atbildētu uz bērnu interesējošiem un reizēm tik āķīgajiem jautājumiem.

 

 

Reģionālā pašvaldības policijas saka paldies visiem Drošības dienas apmeklētājiem, dalībniekiem un atbalstītājiem.

 

Vineta Bērziņa,

izdevuma "Ķekavas Novads" redaktore

 

  Drukāt