PII „Bitīte” sadarbībā ar Labklājības ministriju un Ziemeļu Ministru padomi īsteno pilotprojektu

 

PII „Bitīte” sadarbībā ar Labklājības ministriju un Ziemeļu Ministru padomi īsteno pilotprojektu, kura ietvaros tulkotas un izdotas grāmatas, kā arī izstrādāti metodiskie materiāli pedagogiem un vecākiem.
 
Pilotprojekts realizēts, lai iepazīstinātu pirmsskolas skolotājus un vecākus ar jautājumiem par vienlīdzīgām iespējām zēniem un meitenēm, kā mazināt stereotipus par vienu vai otru dzimumu, un kā veicināt skolotāju un vecāku izglītotību par šiem jautājumiem. Līdz 2012. gada beigām plānots arī iepazīstināt un apmācīt vēl 60 Pierīgas novada pirmsskolas skolotājas un, ja radīsies interese – pirmsskolas izglītības iestādes „Bitīte” vecākus.
 
Metodiskajos materiālos visi, kas strādā ar pirmsskolas vecuma bērniem, var smelties iedvesmu tam, kā atteikties no priekšstatiem par meiteņu un zēnu spējām, prasmēm, savam dzimuma atbilstošu uzvedību un ļaut viņiem būt tādiem, kādi viņi ir.
 
Pilotprojekts notiek vienlaicīgi Latvijā, Lietuvā un Igaunijā, tas tiek realizēts no 2012. gada 1. janvāra – 31. decembrim.
 
Projekta rezultātā iespiestas 500 divpusējas grāmatas pirmsskolas vecuma bērniem “Todien, kad Kārlis bija Karlīna” un ”Todien, kad Rūta bija Rihards” un 500 metodiskās brošūras pirmsskolas pedagogiem „Bērnu dārzi, kuros vieta ir PepijPrinčiem un PirātPrincesēm”. Tika uzfilmēta arī mācību filma kā strādāt ar bērniem, izmantojot šo grāmatu, lai dalītos pieredzē ar citām pirmsskolas izglītības iestādēm. Grāmatas atklāšanas svētki notiks 26.septembrī.
 
Pilotprojekta „„Dāņu bērnu grāmatas “Todien, kad Kārlis bija Karlīna” un ”Todien, kad Rūta bija Rihards” un metodiskā materiāla skolotājiem „Bērnudārzi, kuros vieta ir PepijPrinčiem un PirātPrincesēm” tulkošana, izdošana un pirmsskolas mācību iestāžu personāla un vecāku izglītošana par vienādu iespēju veicināšanu zēniem un meitenēm” kopējais finansējums LVL 6430 (100% ZMP finansējums).
 
Projektu īsteno Labklājības ministrija, sadarbībā ar Ziemeļu Ministru padomes biroju Rīgā un Ķekavas novada pirmsskolas izglītības iestādi „Bitīte” Katlakalnā.

       

 

PII "Bitīte" vadītāja

Inese Sloka

  Drukāt