Skola, kas notiek sestdienās!

 

Ķekavā ir ļoti daudz skolu – vidusskola, sākumskola, privātskola, pirmsskola, mākslasskola, sporta skola, mūzikas skola un pat futbola skola! Bet starp tām visām ir vēl kāda neparasta skola, kas atrodas baznīcā – svētdienas skola. Tiesa gan, nodarbības tajā notiek sestdienās un tās ir tikai pusotru stundu garas - no plkst.11 līdz plkst.12.30! Turklāt mācību gads Doles-Ķekavas luterāņu draudzes svētdienas skolā iesākas nevis 1.septembrī, bet parasti kādu mēnesi vēlāk jeb ap Pļaujas svētkiem – šogad 29.septembrī plkst.11.

 

Svētdienas skolā bērni skolotāju vadībā mācās lūgt un pazīt Dievu, runājas par dzīvi, lasa Bībeli, raksta, zīmē, griež un līmē, spēlē spēles, dzied, svin svētkus, uzstājas, piedalās dažādos pasākumos.

 

Sakarā ar skolotāju piedalīšanos svētdienas skolu konferencē Rīgā, 6.oktobrī nodarbība nenotiks, taču svētdien, 7.oktobrī paredzēts doties pārgājienā, lai labāk iepazītos un sadraudzētos, kā arī izbaudītu rudenīgo dabu. Aicināti piedalīties arī bērnu ģimenes locekļi un draugi! Pulcēšanās plkst.14 pie baznīcas, bet atgriešanās plānota ap plkst.18 – 19. Līdzi jāņem ceļamaize piknikam galamērķī. Pēc tam nodarības kā ierasts – sestdienās plkst.11 baznīcā!

 

Doles-Ķekavas ev.lut. baznīcas altārgleznā attēlots pazīstamais stāsts no Evaņģēlija, kur Jēzus pulcina ap sevi bērnus un svētī tos. Lai tas kalpo par iedrošinājumu ikvienam bērnam nākt pie Kristus un pieaugušajiem neliegt šo svētību saviem bērniem! Svētdienas skola līdztekus ģimenei ir tā vieta, kur spert šos pirmos soļus pretim Dievam. Tāpat aicinām sākumskolas vecuma skolēnu vecākus izdarīt savu izvēli par labu kristīgajai mācībai skolā.

 

Tālrunis informācijai – 28768453.

 

Antra Martinsone

  Drukāt