Senioru nedēļa Ķekavā

 

 Ķekavas jauniešu padome un Jaunatnes iniciatīvu centrs pirmajā oktobra nedēļa organizē jauniešu un pensionāru draudzības nedēļu. Tā kā 1. oktobris ir Starptautiskā veco ļaužu diena, tad jaunieši ierosināja radīt svētku mūsu senioriem visas nedēļas garumā.

 

Dažādas aktivitātes, kurās jaunieši aicina pensionārus līdzdarboties, notiks no 1. līdz 7. oktobrim, un šīs nedēļas ietvaros viņi nolēmuši iepriecināt arī Ķekavas sociālā aprūpes centra iemītniekus ar gardām dāvanām, kuras jaunieši gatavos kopā ar biedrību „Sidrabaine”.

 

Pasākuma plāns:

1.oktobris no plkst. 10.00- 13.00 - Seminārs „Veselības uzlabošana un moža gara uzturēšana”-  tikšanās ar Baldones dūņu pārstāvjiem Ķekavas kultūras namā, kur tiks stāstīts par to, cik veselību uzlabojošas ir mūsu pašu Baldones dūņas un kā tās palīdz dažādu slimību ārstēšanā un veselības profilaktiskajā uzlabošanā. Dažādus Baldones dūņu produktus būs iespējams ne tikai apskatīt un notestēt, bet arī iegādāties.

 

2. oktobris plkst. 19.00-20.00 - Jaunieši aicina seniorus kopīgi apgūt balles dejas Doles Tautas namā. Tā kā seniori vienmēr ir bijuši lieli dejas mīļotāji un nevienā ballē tie nesēž malā, tad jaunieši mudina viņus kopīgi iemācīties kādu jaunu balles deju soli.’

 

3.oktobris plkst. 17.00- 20.00 - Jaunieši kopā ar biedrību „Sidrabainī” Ķekavas kultūras namā gatavos gardas un veselīgas ziemas zaptes, kuras pēcāk tiks dāvātās Ķekavas sociālā aprūpes centra iedzīvotājiem. Izaicinājums ir liels, jo šo pāris stundu laikā ir jāsagatavo 41 garda un veselīga dāvaniņa.

 

4.oktobris plkst. 18.00-19.00 –  Ķekavas kultūras nama spoguļzālē jauno tehnoloģiju pēcpusdienas ietvaros jauniešu mācīs senioriem kā darboties ar jaunākās paaudze telefoniem, kā klausīties mūziku no MP3 atskaņotāja, pastāstīs par to, kā pagatavot zapti maizes krāsnī un parādīs vēl daudzus citus mūsdienu tehnoloģijas brīnumus.

 

5.oktobris no plkst.17.00 Labestības koncerts Ķekavas sociālās aprūpes centra telpās, kur jaunieši sniegs koncertu sociālā centra iemītniekiem un dāvinās tiem sarūpētos ziemas gardumus, kurus būs gatavojuši kopā ar biedrību „Sidrabaine”.

 

6.oktobris no plkst. 10.00 -  Labās gribas diena Ķekavas sociālās aprūpes centrā, kur ikviens Ķekavas novada jaunietis un ne tikai jaunietis, arī citu paaudžu pārstāvji, tiek aicināti doties uz aprūpes centru pie tā iemītniekiem, lai pavadītu ar viņiem kopā laiku, palasot grāmatu, parunājoties par vienkāršām dzīves lietām, uzspēlējot galda spēles vai vienkārši dodoties kopīgā pastaigā.

 

6. oktobris  plkst. 13.00- 16.00 - Senioru ballīte Doles tautas namā - pasākums pie  galdiņiem ar pašu sarūpētu cienastu. Tajā par muzikālo noskaņu rūpēsies kapella „Senie draugi”, bet par pasākuma saturu un jautrību -  paši jaunieši . Pieteikšanās iepriekš pa tālruni 26274699 (Ilga).

 

7.oktobris plkst. 10.00 Tematisks dievkalpojums Doles- Ķekavas Sv. Annas baznīcā prāvesta Andra Krauliņa vadībā, kur dievkalpojuma tēmā būs veltīta senioriem un gaidāmajiem ražas svētkiem. Pēc dievkalpojuma visus priecēs ansambļa „Jūti” meitenes ar garīgās mūzikas programmu.

 

Šīs nedēļas laikā jauniešu cer nostiprināt un veidot draudzīgas attiecības ar mūsu novada senioriem, kā arī aicina ikvienu brīvprātīgi iesaistīties pasākumos, kas veido mūsu vecākās paaudzēs pārstāvju ikdienu saulaināku un gaišāku.

 

Ieeja un dalība visos šajos pasākumos ir bez maksas. Mēs priecāsimies par ikvienu interesentu un dalībnieku.

 

Tiksimies senioru nedēļā no 1. līdz 7. oktobrim!

 

 Senioru nedēļas afišu var aplūkot šeit.

Linda Vaškevica,

Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centra

Jaunatnes lietu speciāliste

  Drukāt