Godina Komunistiskā genocīda upuru piemiņu

 

 

Pulcējoties vairākiem desmitiem cilvēku pie Komunistiskā genocīda upuru piemiņas vietas Ķekavā, 25. martā, tika godināti šajā traģiskā notikumā bojāgājušie.

 

"Laiks savā ritējumā ir nepaturams. Ar katru gadu arvien tālāk attālinās 1949.gada traģiskie notikumi. Esam šeit pulcējušies, lai atcerētos un godbijībā noliektu galvas to cilvēku un viņu piederīgo priekšā, kuri pārdzīvojuši šos traģiskos notikumus,"  klātesošos uzrunāja Ķekavas novada priekšsēdētājs Roberts Jurķis.

 

"Mūsu pienākums ir nekad nekad neaizmirst lartviešu tautas traģēdiju. Par to jāmāca vēstures stundās, par to jāstāsta saviem bērniem un mazbērniem. Visiem ir jāsaprot, kādu postu mums savulaik atnesis totalitārais komunistiskais režīms," uzsvēra R.Jurķis.

 

Piemiņas brīdī ar atmiņām dalījās  arī priekšsēdētāja vietnieks Juris Krūmiņš, kuru pašu, mazam esot, izsūtīja uz Sibīriju - svešumā nodzīvoja astoņus gadus. Uzrunājot sanākušos, viņš visiem un Latvijai novēlēja nekad nepiedzīvot šādu traģēdiju.

 

Pēc atceres brīža pie piemiņas akmens Odukalnā,  visi dalībnieki devās aplūkot tematisko grāmatu izstādi Ķekavas pagasta bibliotēkā, bet pēc tam piedalījās Ķekavas evaņģēliski luteriskā baznīcas dievkalpojumā, kurā dziedāja vīru koris Ķekava.

 

    

Sabiedrisko attiecību daļa

 

  Drukāt