LJF 4.posms pajūgu braukšanā Ķekavā

 

Šā gada 29.septembrī Ķekavā īpašumā ‘’Braueri 1’’ norisinājās LJF 4. posma( fināls) sacensības pajūgu braukšanā. Uz šīm sacensībām bija ieradušās 19 ekipāžas, tai skaitā 4 no mūsu kaimiņvalsts Lietuvas.
 
 
No rīta plkst . 10.00 sākās manēžas braukšana. Jauno un pirmāas sezonas zirgu klasē 1.vieta Andis Pavlovskis, Kristaps Caune ar zirgu Zarien N (Mārupe), 2.vietā Zane Krūmiņa, Eduards Krūmiņš ar zirgu Zeb Elektra (Ķekava), 3.vietā Alita Meijere, Gunita Rubina ar zirgu Zvaigznājs (Alūksne). Šajā klasē savu dalību bija pieteikušas 8 ekipāžas, tostarp arī 2 poniji Aigas Ozoliņas( Baldone) vadībā.
 
 
Lielo zirgu klasē manēžas braukšanā vislabāko sniegumu parādīja Lietuvas pārstāvis Almutis Raila ar zirgu Bondas, kuri nesen atgrizās no Pasaules čempionāta vienjūgiem Portugālē. Otrs labākais bija Latvijas braucējs Andis Pavlovskis ar zirgu Viskijs, trešais rezultāts bijs Dacei Stūrei ar Hipiju no Kocēniem. Ķekaviešiem Zanei un Eduardam Krūmiņiem zirgs šoreiz nebija darba noskaņojumā, tāpēc šī ekipāža pēc manēžas braukšanas ierindojās 6. vietā.
 
 
 
Stundu pēc manēžas braukšanas sākās apvienotais konusu un maratona šķēršļu maršruts. Šīs sacensības skatītājos raisīja emocijas, jo šeit savus favorītus var uzmundrināt ar balsi, kas braucējiem ‘’piedod’’ asumu savam sniegumam. Skatītāji varēja redzēt tuvu, kā notiek maratona šķēršļu izbraukšana un komentētājs papildus stāstīja, par braukšanas noteikumiem. Braucēju un , domājams, skatītāju vidū vislielākās emocijas izraisīja veidotie kalni, kurus papildus iespaidīgākus padarīja tuvumā novietotā SIA ‘’Kalnakrogs’’( sacensību Goda sponsors) izvietotā smagā tehnika, atbalstītāju Māra un Dinas atvestā raibā govs un firmas’’ JOSERA’’ košais baneris. Šajā ātruma maršrutā vienai Lietuvas ekipāžai nācās izstāties, jo bija pārtrūka aizjūga detaļa un šī bijājuma dēļ nevarēja veikt maršrutu līdz galam.
 
 
 
 
Un tā šo sacensību kopvērtējumā lielo zirgu klasē 1. vietā – Almutis Raila, Marionas Raila ar zirgu Bondas, 2.vietā - Andis Pavlovskis, Kristaps Caune ar zirgu Viskijs, 3.vietā – Dace Stūre, Kārlis Stūris ar zirgu Hipija. Zanes Krūmiņas , Eduarda Krūmiņa un Orkāna sniegums kopvērtējumā palika nemainīgs , 6.vieta, jo ātruma maršrutā tika pieļauta būtiska kļūda, sajaukti maratona šķēršļa vārti, tādējādi iegūstot 20 soda punktus. Tomēr šis rezultāts neatstāja iepaidu gandarījuma sajūtai, par labi noorganizētajām un atzinīgi novērtētajām sacensībām.
 
 
 
Uz apbalvošanas ceremoniju bija ieradies LJF prezidents Agris Blausa kungs, kurš savā uzrunā izteica atzinību Zanei un Eduardam Krūmiņiem par paveikto darbu, lai taptu šāda sacensību vieta. Atzinīgi tika novērtēts manēžas braukšanas laukums un skatītāju izvietojums attiecībā pret ātruma disciplīnām paredzēto sacensību vietu.
 
 
 
 
Sacensību organizatori Zane un Eduards Krūmiņi atvainojas skatītājiem par neertībām, jo sacensību laikā tomēr nebija paredzētā bufete, bet apsola, ka nākamgad šis jautājums tiks atrisināts. Saprotams, ka daudzi neredzot iespēju iestiprināties , devās prom no sacensību vietas, kas sarūgtināja gan dalībniekus, gan organizatorus. Nākmajās rīkotajās sacensībās tiks vairāk domāts arī par bērnu izklaidi.
 
 
 
 
Organizatori ‘’paldies’’ saka visiem sponsoriem, atbalstītājiem un skatītājiem, kuri palika līdz beigām un noskatījās apbalvošanas ceremoniju. Uz redzēšanos nākamajā gadā!
 
 
 
Zane Krūmiņa

 

  Drukāt