Auklīte gatava darbam

 Kā radās ideja par skaistuma pārvērtībām? - stāsta Ineta Līdace, auklīte no Ķekavas:

„Esmu četru bērnu mamma, un bērni šobrīd manā dzīvē ir prioritāte. Man ļoti interesē bērnu attīstība, un vēlos sniegt savu ieguldījumu, lai palīdzētu izveidot bērniem pēc iespējas veiksmīgāku priekšstatu par sevi, par savu neizsmeļamo potenciālu, par pasauli un citiem cilvēkiem šajā plašajā pasaulē. Ļoti mīlu bērnus, tāpēc nolēmu, ka varu pieskatīt arī citus bērniņus, kuriem vecāki pa dienu strādā.

 

Neizsmeļamās mīlestības avots ir pieejams mums visiem - mēs katrs to varam ņemt no Paša Radītāja. Tāpat man palīdz pozitīvisms un daudz radošu ideju. Tomēr savā nelielajā aukles praksē sapratu, ka aukles darbs ir ļoti grūts. Ir vajadzīgs fizisks spēks, kā arī modrība. Ja auklējot un audzinot savus bērnus, mēs pārsvarā saskaramies tikai ar pašiem bērniem, tad auklei ir jāmāk atrast kontakts arī ar bērna vecākiem. Kā lai atjauno savus fiziskos un garīgos spēkus, ja ikdienā esi tik noslogota?

 

Ir jāatceras par sevi, jāieplāno teātra vai koncerta apmeklējums, jāizlasa kāda grāmata, jāiet cilvēkos (interešu grupas, saviesīgi pasākumi , kursi, apmācības).

 

Apmeklējot Ķekavas pašvaldības aukļu dienesta kursus, man radās doma, ka viens no veidiem, kā atgūt jaunus spēkus un gūt svaigu skatījumu uz lietām, būt skaistai arī ikdienā, būtu sniegt kādai no auklēm neaizmirstamu piedzīvojumu - pārvērtības! Tā kā esmu arī profesionāla fotogrāfe, fotografējot klientus ievēroju lielo atšķirību, kāda ir sieviete bez grima un frizūras, un kāda - ar. Tas prasa tikai nedaudz ieguldījuma, bet atšķirība ir ievērojama vislabākajā nozīmē. Ideju laipni atbalstīja arī aukļu dienesta idejas autore un aukļu projekta vadītāja Aija Āre.

 

Kopā ar Aiju devāmies uz t/c "Liiba". Un tā kā t/c "Liiba" bija ļoti pretimnākošs - tad te nu mēs esam - projekts ir izdevies pirmās pārvērtības ir notikušas!

 

Laimīgā projekta dalībniece Elīza tika izlozēta pirmās Aukļu dienesta grupas izlaidumā. Priecājos par iespēju šo brīnišķīgo projektu iemūžināt, kā arī varu teikt, ka prieks un gandarījums bija redzams visas komandas (frizieres, manikīra meistares, stilistes un visu, kas mums palīdzēja) starojošajās sejās - ir tik patīkami dāvāt skaistumu! Un ticiet man - ikkatrs cilvēks ir skaists - ir nepieciešams tik to mazliet izcelt, padarīt pamanāmāku! Un, ja mazliet pietrūkst drosmes vai zināšanu, iesaku izmantot profesionāļu padomus un pakalpojumus. Viņi to tiešām darīs ar prieku!

 

Ar prieku gaidīsim nākamās pārvērtības novembrī, kad ieraudzīt sevi jaunā gaismā varēs Ķekavas novada skolotāja Agnese Grebže, kura  izlozes kārtībā pārvērtībām tika izvēlēta Skolotāju dienai veltītajā pasākumā 5. oktobrī.

 

Auklītes Elīzas skaistuma pārvērtības t/c „Liiba” š.g. 1. oktobrī.

Uzziņai

Vārds, uzvārds: Elīza Tetere

Vecums: 69 gadi

Dzīvesvieta: Ķekava

Nodarbošanās: vecmāmiņa uz izsaukumu

Ģimene: 2 bērni, 4 mazbērni un kaķis

Horoskopa zīme: ūdensvīrs

Vaļasprieki: aktīvs dzīves veids, vingrošana, ūdens aerobika, ceļošana, rokdarbi, dārza darbi

Labākās rakstura īpašības: optimisms un izpalīdzība

Ģērbšanās stils: ikdienišķs un ērts

Sapnis:  Lidot ar gaisa balonu virs Gaujas senlejas!

  

PIRMS PĀRVĒRTĪBĀM

 

PĀRVĒRTĪBAS

skaistumkopšanas salonā „Libelle” (TC "Liiba" 2.stāvā, tālr. 26530002)

 Skaistumkopšanas speciāliste Daiga Reinfelde veic uzacu korekciju un krāsošanu

 

Daiga veic manikīru

Ivita Elksne veido kundzes grimmu

 

Ivitas ieteikumi:

"Elīzas ādas un acu krāsa pieder vēsajam tipam, viņai piestāv vēso pludināto toņu palete. Ņemot vērā cienījamo vecumu, toņiem jābūt siltākajiem no vēsās paletes vai neitrāliem. Ar meikapu pasvītroju kundzes jaukos sejas vaibstus. Lūpu krāsu izvēlējos siltākā tonī, jo tas sejai piedod maigumu. Matiem izmantoju trīs toņus - pamattonī dabīgi gaiši brūnu, šķipsnas tumši brūnu un baltu, šis krāsojums vizuāli matiem piedod apjomu. Iesaku arī turpmāk pieturēties pie vēso toņu paletes gan veidojot grimmu, gan krāsojot matus."

 

Ivita veic matu krāsošanu, griešanu un veidošanu

 

PĀRVĒRTĪBAS – PUCĒŠANĀS

DARBA KOMPLEKTS

Tērps un aksesuāri: adīta jaka, blūze, tops, džinsi  (Seppälä), apavi (Passion), rokas pulkstenis (Marleen), brilles (Optik Art), bērnu velosipēds (Ķipars), lelle, zēna vējjaka (Ķipars).

 

 IKDIENAS KOMPLEKTS

 

Tēps un aksesuāri:  apmetnis, blūze, lakats, bikses, soma, rokassprādze (Seppälä), apavi (DS Collection), brilles (Optik Art), klipši (Pērļu Rēvija).

 

 SVĒTKU KOMPLEKTS

Tērpi un aksesuāri: jaka, kleita, šalle, zeķbikses, cimdi (Seppälä), zābaki, soma (Passion), klipši (Pērļu Rēvija), brilles (Optik Art).

 

Stiliste - Estere Pumpura no veikala „Seppälä”, komentē stilu:

Elīzai piemeklēju trīs apģērbu komplektus, kas tika izvēlēti atbilstoši rudens modes tendencēm, konkrētām dzīves situācijām, ņemot vērā individuālās auguma īpašības. Šoruden iedvesma rodama no 40. gadu filmzvaigžņu glamūra līdz 70-to gadu lēdijas šikam. Veidojot jauno imidžu, Elīzai izvēlējos siltus rudens toņus apģērbā un aksesuāros, kombinējot ar vīna sarkano un vēsi zaļo toni, padarot komplektu saskaņotu un modernu. Neatņemama šīs sezonas aktualitāte ir lureksa spīdums, augstpapēžu zābaki, cimdi dažādās krāsās un, protams, sievišķīgums, kas ir nemainīga aktualitāte jebkurā vecumā un dzīves situācijā. Ļoti nozīmīgi ir pareizi izvēlēti aksesuāri, ar kuriem variējot, iespējams tēlu dažādot un padarīt spilgtāku.  Elīzas tēla veidošanā izmantoju modernus briļļu ietvarus, rokassomas, auskarus un rokaspulksteni.

 

 

Elīzas kundzes komentārs pēc pārvērtībām: „Veselu mēnesi gaidīju šīs pārvērtības. Uztraucos, kā nu būs. Bet rezultātā esmu ļoti ļoti priecīga! Jauns atklājums manā garderobē ir šaura stila bikses un izteikti košas dzīvespriecīgas krāsas!”

 

Lielo pārvērtību noslēgumā Elīza saņēma pārsteiguma dāvanas:

„Avène” kosmētisko līdzekļu komplektu no „A.Aptieka”, „Ņamma” dāvanu karti Ls 5,  ziedus no ziedu veikala „Saulespuķe” un Dāvanu karti Ls 50 vērtībā no tirdzniecības centra „Liiba”, kā arī Dāvanu karti Daugmales baseina četrām apmeklējuma reizēm.  

 

 

 

 

Paldies pārvērtību organizatoriem:

Skaistumkopšanas salona „Libelle” speciālistēm Ivitai un Daigai,  veikala „Seppälä” stilistei Esterei, fotogrāfei  Inetai  Līdacei no www.bellafoto.lv  (tālr. 26101520).

 

 

  Drukāt