Senioru nedēļa aizvadīta

  

Pirmā oktobra nedēļa tika aizvadīta zem senioru un jauniešu sadraudzības zīmes. Pirmo reizi novadā tika organizēta šāda sadraudzības nedēļa, kuras ietvaros jaunieši un seniori kopā mācījās dejot salsu, apguva jauno tehnoloģiju iespējas, vārīja ķirbju ievārījumu, kuru dāvināja Ķekavas sociālā aprūpes centra iemītniekiem. Tāpat jaunieši sniedza koncertu sociālā aprūpes centra iemītniekiem, kurā tika lasīta dzeja, dziedātas dziesmas un spēlēti dažādi instrumenti. Sestdienas rītā jaunieši devās uz Ķekavas sociālo aprūpes centru, lai kopā ar tur mītošajiem senioriem dotos pastaigā pa Ķekavu, piesēžot parkā uz soliņa un kopā dziedot latviešu tautas dziesmas. Savukārt puiši pavadīja laiku kopā ar vīriem uzspēlējot dambreti.
 
Nedēļas noslēgumā jaunieši ar novada senioriem kopīgi dejoja un priecājās Doles Tautas namā dzīvās mūzikas pavadījumā. Un svētdien Doles- Ķekavas luterāņu baznīcā norisinājās Dievkalpojums, kurā par senioru, jauniešu un pārējo priekam dziedāja ansambļa „Jūti” meitenes.
 
Visa šī nedēļa bija aizraujoša un jaunieši ir sajūsmā par to, kādu prieku var gūt no būšanas kopā ar vecāko paaudzi, kuriem ir tik bagāta dzīves pieredze.
 
Sirsnīgu paldies Ķekavas novada jauniešu padomes un Jaunatnes iniciatīvu centra vārdā mēs sakām visiem, kas piedalījās un palīdzēja īstenot šo projektu:
-        Ķekavas novada pensionāru biedrībai „Polārblāzma”,
-        Biedrībai „Sidrabaine”- īpaši Aijai Ārei,
-        Ķekavas sociālās aprūpes centra direktorei Ingūnai Zirnei;
-        Doles- Ķekavas luterāņu baznīcai- īpaši Almai Plostiņai,
-        Ķekavas novada Kultūras aģentūrai- īpaši Vēsmai Ozoliņai un Elgai Auziņai;
-        Kapellai „Senie draugi”,
-        Vokālajam ansambli „Jūti”.
 
Ar prieku un gandarījumu par padarīto, jaunieši apsolījās arī turpmāk neaizmirst par sociālā aprūpes centra iemītniekiem un apciemot tos arī ikdienā. Un solās, ka arī nākamajā gadā tiks organizēta senioru un jauniešu draudzības nedēļa, lai tā kļūtu par skaistu tradīciju.
 
 
Linda Vaškevica

Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centra Jaunatnes lietu speciāliste

 

Foto: Marta Helēna Vanaga, Linda Vaškevica

 

  Drukāt