Ķekaviņas upītē konstatē piesārņojumu

 

Ķekavas novada pašvaldības Vides un labiekārtošanas daļa 8. oktobrī saņēma ziņu no iedzīvotājiem par naftas produktu noplūdi Ķekaviņas upītē.

 

Operatīvi rīkojoties, Vides un labiekārtošanas daļas vadītāja Sigita Varika un vides aizsardzības speciālists Jānis Ozoliņš kopā ar Reģionālās pašvaldības policijas darbiniekiem apsekoja minēto teritoriju un apstiprināja iedzīvotāju bažas par Ķekaviņas piesārņojumu.     
 
 
 
Vides speciālisti konstatēja, ka Ķekavā, pie 10. dzīvojamās mājas stāvlaukumā, iespējams notikusi naftas produktu (degviela, dīzeļdegviela) noplūde nezināmā daudzumā. Caur lietus kanalizācijas notekcaurulēm no stāvlaukuma piesārņojums nonācis Ķekavas upītē, veidojot uz ūdens virsmas naftas produktiem raksturīgu plēvīti (varavīksnes veida plankumus).
 
 
 
Ar Reģionālas pašvaldības policijas darbinieku operatīvu palīdzību Ķekavas upītē tika ievietotas trīs naftas produktus absorbējošas bonas. Vides speciālistu ziņojums par konstatēto piesārņojumu tālākai rīcībai tiks nodots arī Reģionālai pašvaldības policijai.

Vineta Bērziņa,

izdevuma "Ķekavas Novads" redaktore

Foto: Jānis Ozoliņš

  Drukāt