29. oktobris - Pasaules Psoriāzes diena

 

Katru gadu oktobrī notiek Pasaules Psoriāzes diena. Šī akcija notiek daudzās pasaules valstīs, arī Latvijā. Pasaules Psoriāzes diena ir veids kā pievērst sabiedrības, masu mēdiju, ārstu un iedzīvotāju uzmanību psoriāzes aktualitātei. Akcija dod iespēju cilvēkiem pievērst uzmanību ādas stāvoklim, konsultēties pie dermatologa ar mērķi noteikt iespējamo slimību vai citu ādas problēmu.
 
P/A Ķekavas ambulance Psoriāzes dienas ietvaros piedāvā konsultācijas pie dermatoloģes I. Kuzmanes 29.10. no plkst. 14.00-16.00 (konsultācijas bezmaksas). Savukārt 31.10. no plkst. 9.00-12.00, maksa par konsultāciju 5 Ls. Pieteikšanās reģistratūrā vai pa tālruni 67813040.
 
Informācija iedzīvotājiem par Pasaules Psoriāzes dienu ik gadu tiek sniegta lielākajos Latvijas laikrakstos, vietējos reģionālajos laikrakstos, TV un radio, interneta portālos un īpaši www.psor-info.lv
 
Katru gadu daudz cilvēku cenšas izmantot iespēju apmeklēt dermatologu tieši šajā dienā. Pateicoties iepriekšējo gadu akcijām, ir iegūti pirmie epidemioloģiskie dati un priekšstats par psoriāzes aktualitāti Latvijā. 
 
  Drukāt