Ķekavā notika seminārs pašvaldību sabiedrisko attiecību un informācijas tehnoloģiju speciālistiem

 

5.oktobrī, Ķekavā notika Latvijas Pašvaldību savienības organizētais seminārs pašvaldību sabiedrisko attiecību speciālistiem un informācijas tehnoloģiju speciālistiem.
  
Semināra pirmajā daļā, kas abu nozaru speciālistiem bija kopīga, iesākumā runāja par Valmieras pieredzi atvērtā koda izmantošanā un IT risinājumiem sabiedrisko attiecību jomā, kā arī par aktuālajiem jautājumiem, kas saistīti ar personas datu drošību pašvaldībās, likumdošanu un aktuālām problēmām un risinājumiem datu drošībā – vienkārši par sarežģīto.
  
SA speciālistu sadaļā bija iespēja dzirdēt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sniegto informāciju par priekšvēlēšanu aģitācijas ierobežojumiem pirms pašvaldību vēlēšanām, kā arī KNAB pārstāvēm bija iespēja uzdot jautājumus. Par svarīgākajiem autortiesību aspektiem pašvaldībām semināra dalībniekus informēja Akka/Laa pārstāve. Semināra noslēgumā par grāmatu kā vērtību sabiedriskā tēla veidošanā stāstīja grāmatniecības vēsturnieks Valdis Villerušs, un par efektīvu veidu/rīku pašvaldības attīstībai un komunikācijas uzlabošanai ar iedzīvotājiem informēja Stakeholde.rs klientu nodaļas vadītājs Rihards Ručevics.
  
Savukārt IT speciālisti seminārā runāja par Atvērtā koda organizāciju vadības IT risinājumiem darba procesa automatizācijai un par biometriju paroļu un pin – kodu vietā. Kā arī Baltijas datoru akadēmijas pārstāve Linda Romele informēja par Leonardo da Vinci  projektu „Bezmaksas programmatūras lietošanas veicināšana Baltijas valstīs”. Noslēgumā par drošības risinājumiem Ķekavā IT jomā stāstīja Ķekavas novada pašvaldības pārstāvis Mārtiņš Egle.
  
Informācija: www.lps.lv
 
 
Foto: Līva Benete, Zane Dūze
 
  Drukāt