Aicina ikvienu doties uz ķirbju izstādi Latvijas Dabas muzejā
 
 
 

Dārzkopības entuziastu klubs „TOMĀTS” jau 15.gadu Latvijas Dabas muzejā rīko ķirbjaugu izstādi „Ķirbis Jūsu veselībai”, kurā jau 15. gadu piedalīsies mūsu novadniece no Baložiem ELGA BRAŽŪNE. 

 

Ķirbji neapšaubāmi ir izmantojami kā vērtīgs pārtikas produkts, un tikai pašu saimnieču ziņā ir ēdienu kartes pilnveidošana. Daudz aktuālāka pēdējos gados kļuvusi ķirbjaugu ārstnieciskā nozīme, tāpēc cilvēki vairāk interesējas kā tādus izaudzēt pašiem.
               
 
 
Pateicoties ikgadējām ķirbju izstādēm, Latvijā sākuši pievērst uzmanību dažādu šķirņu ķirbjiem. Dārzkopji savos dārziņos audzē gan medus ķirbjus, gan spageti ķirbjus, japāņu ārstniecisko ķirbi „Ushiki Kuri”, kuru regulāri ēdot svaigu var lieliski attīrīt organismu.
 
 
Atklājiet veselu aptieku vienkāršā ķirbī- piemēram: „vienu nedēļu tīru nieres ar ķirbju sēklu novārījumu, normalizē asinsspiedienu .Satriecoši – pārsteigts rezultāts”.
 
               
Ķirbju izstādē varēs apskatīt vairāk kā 200 ķirbju šķirnes, dažādus pēc lieluma, formas un krāsas. Notiks arī ķirbju un to ēdienu degustācija. Parasti izstādēs lielākie degustētāji ir bērni, pensionāri.
 
 
Izstādes laikā mūsu ķirbju kolekcionāri sniegs informāciju kā garšīgu, saldu, veselīgu ķirbi var izaudzēt savā dārziņā. Varēs iegādāties gan pašus ķirbjus, to izstrādājumus, ķirbju sēklas gan dažādas ķirbju receptes.
 
 
Aicinām ikvienu apmeklēt ļoti vērtīgu, skaistu ķirbju izstādi , kura notiks Latvijas Dabas muzejā, Rīgā, Kr.Barona,4:
  • no 24.10.12. līdz 28.10.12.un
  • no 31.10.12. līdz 04.11.12. ( muzeja darba laikā).
 
Tālr. uzziņām 29131403, 26829251, Dabas muzejs  - tālr. 67356024
 
 
 
 
Dārzkopības entuziastu kluba „TOMĀTS”
valdes vārdā Valentīna Narņicka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
  Drukāt