Tematiskās ekskursijas skolēniem par Ķekavas novadu

 

Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Roberta Jurķa dāvātā grāmata „Ķekavas novads fotogrāfijās” mani, skolotāju, rosināja domāt par to, cik daudz vai maz es un mani skolēni zinām par novadu, kurā dzīvojam. Tāpēc esmu iecerējusi tematisko ekskursiju ciklu.

 

Šoruden 10. klases mācību ekskursijai tika dots nosaukmums „Ķekava-Daugmales virziens”. 11. oktobrī 10. klases audzināšanas stunda ilga apmēram 3,5 stundas. Tā nenotika klases telpā, bet Daugmales teritorijā.

 

Paldies ražotnes „Tecnopali” vadītājam A. Neimanim par skolēniem atvēlēto laiku, iepazīstinot viņus ar ielas apgaismojuma iekārtu ražošans procesu.

 

Paldies Daugmales vēstures zinātājai Anitai Lubovai par brīnišķīgi veikto vides darbu, iepazīstinot 10. klases skolēnus ar Svētkalniņa vēsturi, ar skulptūru Važu rāvējs, kas klusi noraugās Daugavas ūdeņos. 

 

Daugmales pilskalnā gide Anita ne tikai stāstīja par Akmens Bābu, pašu pilskalnu, bet arī nolasīja fragmentu no pašas sacerētās poēmas.

 

Paldies Daugmales pagasta pārvaldes vadītājam Uģim Volosovskim par mūsu sirsnīgo sagaidīšanu Daugmales Dienas centrā „Adatiņa”, filmas par Daugmali demonstrēšanu un tās komentēšanu. Paldies par silto tējas tasi Daugmales sociālajai darbiniecei Līgai Voldekai.

 

Gide Anita stāstīja par to, ka Daugmalē vēl ir daudz apskates vietu. 

 

Secinājums - būs nepieciešams vēl viens ceļojums.

 

Nākamajā dienā, 12. oktobrī, 10. klases skolēniem bija iespēja tikties ar vairāk nekā 70 gadus Anglijā dzīvojošo daugmalieti, kura dzimtās mājas Nāves salā sen jau ir zem ūdens. Reinhards Vītols, emeritētais profesors, ieradās Latvijā pēc RTU rektora uzaicinājuma, jo šī augstskola svin savu 150-to gada dienu. Reinhards Vītols ir šīs augstākās mācību iestādes goda doktors.

 

Sirmais kungs cienījamos gados stāstīja par ceļu uz izglītību, par tās nepieciešamību, par izturību un gribasspēku, par savu darbību, palīdzot tiem tautiešiem, kuri darba meklējumos tagad ir nonākuši Anglijā.

 

Paldies Ķekavas vidusskolas sociālajai pedagoģei Dainai Šulcei par iespēju 10.klases jauniešiem tikties ar Reinhardu Vītolu-  senioru, kurš tik toleranti, tik gaiši skatās uz pasauli un cilvēkiem.

 

Ceru, ka tematiskā nedēļas nogale”Ķekava-Daugmales virziens” manus 10.klases audzēkņus gan informatīvi, gan garīgi bagātināja. Šādas ekskursijas tepat, netālu no mājām, rīkosim arī turpmāk.

 

           Ķekavas vidusskolas latviešu valodas

un literatūras skolotāja,  

10.klases audzinātāja Velta Volosovska

  Drukāt