Ķekavas novada peldētāju komanda piedalās Pierīgas novadu sporta spēlēs

 

       27. oktobrī Inčukalna sporta kompleksā notika Pierīgas novadu sporta spēles peldēšanā, kurās piedalījās Ķekavas novada komandas peldētāji. 
       Sacensībās piedalījās komandas no astoņiem Pierīgas novadiem - Ķekavas, Mārupes, Stopiņu, Babītes, Ropažu, Sējas, Krimuldas un Inčukalna.  Katrs novads savā komandā drīkstēja iekļaut 12 peldētājus - gan vīriešus, gan sievietes, vecumā no 16 līdz pat 100 gadiem.
       Brīvā stila 50 metru peldējumi notika 25 m baseinā piecās sieviešu un vīriešu vecuma grupās, rezultātus vērtējot katrai grupai atsevišķi, kā arī noslēgumā bija stafete, kuras summētais kopējais vecums nedrīkstēja būt mazāks par 150 gadiem. Stafetē 4x50m bija jāpeld 2 sievietēm un 2 vīriešiem, un katrs posms ar dažādu stilu – uz muguras, tauriņstils, brass un krauls. 
       Novadu komandas savās rindās bija pulcējušas gan profesionāļus, gan amatierus, gan arī tos, kas sevi mēdz dēvēt par ''svētdienas peldētājiem''. Visus dalībniekus vienoja ne tikai sacensību gars, bet arī KOPĪGS MĒRĶIS - pārstāvēt savu novadu, gūt uzvaru, pierādīt sevi individuālajā disciplīnā un komandas kopvērtējumā. Daudziem pat izdevās sasniegt jaunus personīgos rekordus.
       Ķekavas novada komandu pārstāvēja kopumā 12 peldētāji no Baložiem (5), Ķekavas (5), Daugmales (1) un Valdlaučiem (2), gūstot labus panākumus individuālajā vērtējumā.
S-1 vecuma grupā Arta Beitāne ieguva 1.vietu ar rezultātu 0:33,24 sek (20 punkti) un izcīnīja zelta medaļu. Sudraba medaļas saņēma V-2 vecuma grupā Iļja Koļesņikovs ar rezultātu 0:27,20 sek. (18 punkti) un V-5 vecuma grupā Edmunds Veispals ar rezultātu 0:37,15 sek. (18 punkti). Malači!
       Pārējie peldētāji palika bez medaļām, bet komandas punktu summu papildināja ar labām vietām savās vecuma grupas peldējumos – V-4 vecuma grupā Arnolds Keisters 4.vieta (15p.); S-1 grupā Ramona Polmane 5.vieta (14p.); V-2 vecuma grupā Arnolds Kadiķis 5.v. (14p.); S-4 sieviešu vecumā grupā Monika Brālis izcīnīja 5.vietu (14p.); V-1 jaunākajā vecuma grupā novadu pārstāvēja trīs peldētāji - Pauls Pērkons 5.v. (14p.), Toms Alpa-Lūks 6.vieta (13p.) un Kaspars Polmanis 11.vieta (8p.); V-3 vecuma grupā Ints Pērkons 6.vieta (13p); bet S-3 grupā vienīgā Daugmaliete Līga Voldeka izcīnija 7.vietu (12p). Arī malači!
       Peldēšanas stafetē novadu pārstāvēja Edmunds Veispals (uz muguras), Arta Beitāne (tauriņstils), Līga Voldeka (brass), Iļja Koļesņikovs (brīvais stils) un pieteikto 10 komandu starpā izcīnīja 5. vietu.
 
Kopvērtējumā Pierīgas novadu sporta spēlēs novadu peldētāju komandas ierindojās sekojoši –
1.VIETA STOPIŅU NOVADS        140 punkti
2.VIETA MĀRUPES NOVADS       124 punkti
3.VIETA BABĪTES NOVADS         118 punkti
4.VIETA ĶEKAVAS NOVADS        112 punkti
5.VIETA ROPAŽU NOVADS           98 punkti
6.VIETA KRIMULDAS NOVADS      97 punkti
7.VIETA SĒJAS NOVADS               83 punkti
8.VIETA INČUKALNA NOVADS       39 punkti

       Kā redzams no rezultātiem, tad lielākos kopvērtējuma punktus ieguva spēcīgākās pagastu komandas, kuros ir savi sporta peldbaseini. Izcīnot novadam kopvērtējumā 4.vietu ir uzskatāms par izcilu panākumu komandas peldētājiem, un tā ir gatava jauniem izaicinājumiem, kā arī aicina savā pulkā pievienoties jaunus peldētgribētājus dalībai nākamajās sacensībās! Lūdzu pieteikties pie Arnolda Kadiķa sūtot e-pastu uz arnolds.kadikis@inbox.lv.        
 
 Arnolds Kadiķis
 
 
Foto: Krišjānis Grantiņš
www.aprinkis.lv
 
  Drukāt