Sākumskolas audzēkņi saņem velotiesības

 

       6. novembrī Reģionālā pašvaldības policijas (RPP) vadība kopā ar draugu -inspektoru Jenotu Janci svinīgi pasniedza velotiesības 11 Pļavniekkalna sākumskolas audzēkņiem, kuri veiksmīgi nokārtoja velotiesību iegūšanas eksāmenu.
 
       RPP nepilngadīgo lietu speciāliste Guna Saulīte pastāstīja, ka teorētiskās veloapmācības Pļavniekkalna sākumskolā vadīja Reģionālās pašvaldības policijas darbinieki, bet eksāmenu pieņēma Rīgas motormuzeja speciālisti.   
 
       Lai saņemtu velotiesības, Pļavniekkalna sākumskolas deviņi puiši un divas meitenes vecumā no 12 gadiem oktobrī apguva ceļu satiksmes noteikumus, uzdeva instruktoriem piņķerīgus jautājumus, pārbaudīja savas zināšanas, aizpildot Ceļu satiksmes drošības direkcijas interneta vietnē pieejamo testu un galu galā - pareizi atbildēja arī uz desmit Rīgas motormuzeja speciālistu sagatavotajiem eksāmena jautājumiem.  
Novembrī šādas apmācības notiek arī privātajā pamatskolā Gaismas tilts 97, Ķekavā.
 
       Reģionālās pašvaldības policija regulāri organizē velotiesību iegūšanas apmācības gan bērniem, gan pieaugušajiem policijas telpās, kā arī skolā - pēc izglītības iestādes iniciatīvas. Pieteikties veloapmācībām var, zvanot pa tālr. 67937102.
 
 

Vineta Bērziņa

Izdevuma "Ķekavas novads" redaktore

 

Foto: Vineta Bērziņa

 

  Drukāt