Bērni iepazīst savu novadu

 

Pateicoties pašvaldības piešķirtajam transportam, 14 bērniem no Plakanciema un Mellupiem rudens brīvdienās, 31.oktobrī, bija vienreizēja iespēja iepazīt dzimtā novada interesantākās vietas!
 
Bērni devās ekskursijā uz mājas ZOO, dzīvnieku patversmi „Mežavairogi” un Daugmales pagastu. Bērni bija sajūsmā par „Mežavairogos” redzētajiem lāčiem, vilkiem, suņiem un mežacūku! Sākumā gandrīz katrs bija ar mieru ņemt kādu sunīti uz mājam, bet patversmes pārstāve Danuta Priede izstāstīja un atgādināja, ka mājdzīvnieks ir liela atbildība un šādās reizēs nedrīkst ļauties mirkļa iegribai! Ja vēlas sev mājdzīvnieku, tam ir jābūt pārdomātam lēmumam.
 
Ar Daugmales pagastu bērnus iepazīstināja Daugmales kultūras daļas Kultūras organizatore Anita Lubova. Bija iespēja uzkāpt Daugmales pilskalnā un iepazīties ar tā vēsturi. Apmeklējām Senču svētkalniņu, kur Jāņuguns pamata vietā ir celts piemineklis ar nosaukumu "Važu rāvējs" (tēlnieks Tālivāldis Muzikants). Uz pieminekļa kalti vārdi "Gara spēkam un brīvībai". Tālāk devāmies uz V/m "Malderi, kur varējām apskatīt sarkanajā grāmatā ierakstītos Raģu ozolus. Pie Ķīķerīša  redzējām skaistu skatu uz Nāves salu.
   
Bērni paviesojās arī Daugmales dienas centrā „Adatiņas”, kur mūs viesmīlīgi uzņēma dienas centra vadītāja Ilva Strazdiņa un Sociālā dienesta sociālā darbiniece Līga Voldeka. Viņas iepazīstināja ar dienas centra darbību, parādīja filmu par Daugmales pagastu un ļāva izbaudīt centrā esošās spēles. Bērni būtu ļoti priecīgi par šādu centru arī Plaknciemā vai Mellupos un labprāt iesaistītos filmas veidošanā par savu apdzīvoto vietu.
 
Bērni ar lielu interesi apmeklēja un iepazinās ar Daugmales Pamatskolas novadpētniecības muzeju, par kuru pastāstīja muzeja vadītāja Zinaida Matisone.
 
Kā „saldais ēdiens” bērniem bija iespēja baudīt Daugmales multifunkcionālā centra baseina priekus, kurā divas stundas paskrēja nemanot.
 
Paldies Danutai, Antai, Līgai, Ilvai, Zinaidai, šoferim Aivaram un vecākiem par uzticēšanos!
 
Centīsimies arī turpmāk šiem bērniem sagādāt jaukus mirkļus.
 
Ulla Antona
Latvijas Sarkanā Krusta
Rīgas apriņķa komiteja
 
  Drukāt