Ķekavas Mākslas skola sarūpē novadam skaistas dāvanas

 

Latvijas valsts dzimšanas dienu gaidot, Ķekavas Mākslas skola sarūpējusi skaistas dāvanas arī Ķekavas novadam - 14. novembrī atklājot audzēkņu darbu izstādi "Ieraugi novadā" un sienas panno Ķekavas ambulances bērnu nodaļā.   
 
 
Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu darbu izstādes "Ieraugi novadā" ideju kādā Latvijas plenērā smēlusies skolas pedagoģe Liene Ratnika, un, kā atklāšanas brīdī uzsvēra skolas direktore Inga Zālīte- Cērūze, šī ideja turpmāk tiks vēl attīstīta un papildināta ar novada ainaviskiem mākslas darbiem, jo šobrīd uzmanība galvenokārt tika vērsta uz novada kultūrvēsturiskajām vietām. Apskatot darbus, var atpazīt, piemēram, Depkina muižu Rāmavā, Doles-Ķekavas un Katlakalna evaņģēliski luteriskās baznīcas, Doles Tautas namu.    
 
 
Direktore izteica cerību, ka, nākotnē turpinot šo novada tēmu ar ainaviskiem mākslas darbiem, tie kalpotu kā veiksmīgs novada reprezentācijas materiāls, piemēram, pastkartītes vai apsveikuma kartītes veidolā. Izstādi ikviens interesents var aplūkot līdz 3. decembrim Ķekavas Mākslas skolas izstāžu zālē.
 
 
14. novembrī skaistu dāvanu saņēma arī Ķekavas ambulance – tās bērnu nodaļas sienu turpmāk rotās un bērnus iepriecinās Ķekavas Mākslas skolas absolventes Paulas Jurģes veidotais sienas panno no keramikas.
 
 
Sienas panno ar putnu motīvu bija Paulas mācību noslēguma darbs priekšmetā „Veidošana”. Kā mākslas darba atklāšanas reizē atzina jaunā māksliniece, darbs no idejas līdz realizācijai – tapa aptuveni sešus mēnešus. Un pats būtiskākais bija izdomāt sienas panno ideju, paskrēja diezgan ilgs laiks līdz ideja atlidoja – un tie bija putni.   
 
 
Paula sienas panno darināja Mākslas skolas pedagoģes Zīles Ozoliņas-Šneideres vadībā, kura uzrunāja savu audzēkni veidot šādu mākslas darbu Ķekavas ambulancei. „Šis ir smags darbs – gan fiziskā nozīmē, jo tas ir liels keramikas izstrādājums, kā arī no veidošanas viedokļa - tu ieliec krāsnī, ņem ārā, skaties, vai nav ieplīsis, tad atkal uzvelc krāsu otas triepienu, atkal liec krāsnī, un tā tas turpinās, kamēr sasniegts gaidītais rezultāts,” atzīst Zīle.
 
 
Meklējot aizsākumu mākslas darba izveidei, Ķekavas Mākslas skolas direktore stāsta, ka tas atrodas pirms diviem gadiem, kad, atklājot Ķekavas ambulancē jaunās telpas trīs ģimenes ārstiem, kuriem ir visvairāk mazo pacientu, viņu uzrunāja ambulances vadītāja Daiga Āboltiņa, lūdzot izveidot kādu skaistu mākslas darbu šajā nodaļā, lai bērniem, gaidot ārstu, būtu daudz jaukāk un priecīgāk.      
 
 
Mākslinieces ar sienas panno atklāšanu sveica Ķekavas novada domes deputāti, Ķekavas ambulances un Ķekavas Mākslas skolas pārstāvji.   
 
 
 
Teksts un foto:
Vineta Bērziņa,
Izdevuma „Ķekavas Novads” redaktore
           

  Drukāt