Dzimusi jauna tradīcija – Zelta pāru godināšana

 

Kopš Ķekavas novada stipro ģimeņu godināšanas pasākuma „Zelta valsis” 25.oktobrī aizritējušas trīs nedēļas. Apciemojot šajā laikā Zelta pāru ģimenes, lai dāvātu „Zelta valša” ietvaros tapušās fotogrāfijas fotogrāfa Jura Ķilkuta Retro studijā, fotomirkļus un video materiālu no svinīgā mirkļa, pasākuma rīkotāji vēlreiz guvuši apliecinājumu tam, ka 25. oktobra vakarā aizsākās novadā jauna brīnišķīga tradīcija – to ģimeņu, pāru godināšana, kuri laulībā nodzīvojuši 50  gadus un vairāk.

 

Tikšanās reizē tika saņemti pateicības vārdi par Zelta pāriem izrādīto uzmanību un cieņu, un aizkustinošo svinību mirkli Ķekavas kultūras namā, kas vēl joprojām spilgti dzīvo Zelta pāru atmiņās un stāstos saviem tuviniekiem, draugiem un kaimiņiem.
 
 
 
Ķekavas novadā pirmo reizi Zelta pāru godināšanas pasākumā pulcējās desmit stiprās ģimenes, kuru stūrakmens balstīts uz mīlestību, cieņu, iecietību, čaklumu un bērnu sirdssiltumu. Šīs ģimenes ir mūsu novada lepnums, kas svēto laulību solījumu sev turējušas jau vairāk kā 50 gadus. Vecākais pāris šogad jau sagaidījis savu 61. kāzu jubileju.
 
 
Mūsu Zelta pāri – Daile un Modris Braueri, Ludmila un Jānis Broki, Irma un Jānis Gabri, Tatjana un Aleksandrs Boļšunovi, Elga un Arnis Auziņi, Velta un Leonards Leiši, Ludmila un Monvīds Petruši, Dzidra un Imants Priedes, Valentīna un Jūliuss Zeiles, Helēna un Gunārs Vegneri.  
 
 
Šīs ģimenes pieteica novadnieki, atsaucoties Ķekavas novada pašvaldības aicinājumam apzināt tos pārus, kuri laulībā nodzīvojuši 50 gadus un ilgāk. Zelta pāru godināšanas pasākums Zelta valsis no sirds bija veltīts visām šīm ģimenēm kā cieņas apliecinājums un pateicība par ģimenes vērtību stiprināšanu.
 
 
Uz Zelta valsi aicināja Ķekavas novada pašvaldība sadarbībā ar Ķekavas novada pašvaldības kultūras aģentūru un biedrību Sidrabaine. Pasākuma videomateriāls tapis ar Ķekavas novada pašvaldības un biedrības Sidrabaine atbalstu.  
 
 
Uz tikšanos nākamajā Zelta pāru godināšanas pasākumā!
 
 
 
Vineta Bērziņa,
Izdevuma „Ķekavas Novads” redaktore
Foto: Juris Ķilkuts, www.fotoatelje.lv

  Drukāt