Sumina konkursa „Ķekavas novada sakoptākā sēta 2012” uzvarētājus

 

Sagaidot Latvijas valsts svētkus, noslēdzies arī konkurss „Ķekavas novada sakoptākā sēta 2012” – uzvarētāji tika sumināti 16. novembrī Ķekavas kultūras namā.
 
Konkursa dalībnieki šogad dalījās trīs grupās (nominācijās) – lauku sētas (pieteicās četras sētas), individuālās mājas ciematā vai pilsētā (septiņas mājas) un uzņēmums vai sabiedrisks objekts (trīs objekti).
 
Lauku sētu grupā komisijai nācās izšķirties par labāko starp tradicionāli saimniekojošiem „Kalniņiem” Daugmales pusē, kur pļavā ganās govis, tīrumā briest kartupeļi un siltumnīcā tomāti – par to saimniekiem speciālbalva „Par tradicionālu lauku sētu”, ekoloģiski domājošām „Valmonirām” Plakanciemā, kur pļavu un dīķu plašums atraisa skatu – šogad 1.vieta, aktīviem lauku uzņēmējiem „Kalējiem” Daugmalē - 2.vieta un rimtu dzīvesvietu laukos dižozolu paēnā „Palejās” Katrīnmuižā – 3.vieta.
 
 
Individuālo māju grupā prieks par ilggadīgu daiļdārza uzturēšanu Rīgas ielā 83 (Ķekavā) – par to arī viņiem speciālbalva, labi iekoptiem un grezniem dārziem „Rožkalnos” Nr.22 (Dzērumos) – 1.vieta, Smilšu ielā 7 (Alejās) – 2.vieta, „Zīlēs” (Daugmalē), „Dzelzkaļos” (Krogsilā), Magoņu ielā 20 (Katlakalnā)  un pavisam jaunu, pēdējos gados iekoptu un izveidotu daiļdārzu Dzeņu ielā 7 (Loreķos) – 3.vieta.
 
 
Uzņēmumu grupā vērtēšanas komisijai bija jāsalīdzina trīs ļoti atšķirīgi objekti – auto remonta darbnīca SIA „Danivi serviss” Ķekavā – 1. vieta, skvoša dārzs „Zanzibāra” Ķekavā – 2. vieta un viesu nams „Oāze” Krogsilā.
 
 
Vērtējot šogad pieteiktos konkursa dalībniekus, katrā dārzā un sētā jūtama citāda aura un pieeja - bija jāvērtē ne vien skaisti apstādījumi un dekoratīvo augu kolekcija, bet arī izpratne par estētiskām, mākslinieciskām un funkcionālām idejām – katrā sētā šīs lietas atšķīrās, tāpēc novērtēt labāko ieguldīto sirdsdarbu bija ļoti grūti.
 
 
Lai atvieglotu lēmuma pieņemšanu par rezultātiem, pēc iepriekš noteiktiem vērtēšanas kritērijiem, kā, piemēram, objekta kopiespaids, pagalma zonējums, celiņi, dekoratīvie stādījumi, atpūtas vieta, atkritumu apsaimniekošana, izlēmām par šā gada uzvarētājiem, saskaitot iegūto punktu matemātisko summu.
 
 
Vērtēšanas komisijā šogad darbojās ilggadējā konkursa organizatore Dzidra Saulīte, Vides un labiekārtošanas daļas vadītāja Sigita Varika, teritorijas labiekārtošanas speciāliste Inta Arbačevska, Ķekavas Mākslas skolas direktore Inga Zālīte-Cērūze, būvvaldes arhitekta palīdze Daina Zariņa, Daugmales pagasta pārvaldes vadītājs Uģis Volosovskis, lauksaimniecības konsultante Dace Kārkliņa, Telpiskās plānošanas daļas vadītāja vietniece Iveta Zālīte.
 
 
Novēlu katram atrast un veidot sava dārza individualitāti, savu raksturu, savas īpašās un atšķirīgās iezīmes, lai veicinātu savu atpazīstamību!
 
 
Sirsnīgs paldies visiem māju saimniekiem, atbalstītājiem un vērtētājiem, jo šie radošie un čaklie cilvēki ir īpaši - viņi ir mūsu novada gods un lepnums!
 
 
Sigita Varika,
Vides un labiekārtošanas daļas vadītāja
 
Foto: Vineta Bērziņa
 
  Drukāt