Veicina pašmāju audzēto dārzeņu, augļu un ogu pārstrādi

 

Piesaistot Ķekavas novada pašvaldības līdzfinansējumu un gūstot atbalstu izsludinātajā NVO projektu līdzfinansēšanas projektu konkursā, biedrības „Daugmales mājsaimnieki” ir veiksmīgi realizējuši projektu „Zaļā dzīve”. Projekta ietvaros ir iegādāts nepieciešamais aprīkojums augļu un ogu pārstrādei – elektriskais augļu un dārzeņu smalcinātājs, rokas sulu spiede, mājas autoklāvs jeb pasterizators, iekārta sulu pildīšanai pudelēs un papildaprīkojums biezsulu pildīšanai, kā arī rokas pudeļu aizkorķētājs un pildīšanas iekārta sulām vakuuma maisos.
 
Viss iegādātais aprīkojums tiks izmantots, lai ne tikai paaugstinātu biedrības kapacitāti, bet uzlabotu dzīves apstākļus Ķekavas novada lauksaimniekiem un augļkopjiem, kā arī veicinātu pašmāju audzēto dārzeņu, augļu un ogu pārstrādi, radot produktus ar augstu pievienoto vērtību. Iegādāto aprīkojumu biedrība plāno piedāvāt jebkuram interesentam, ar nosacījumu, ka visu aprīkojumu līdz produkcijas pārstrādes vietai nogādā biedrības biedrs, kurš arī uzrauga aprīkojuma izmantošanas atbilstību darba procesā.
 
Projektam uzsākoties, biedrība jau ir saņēmusi pirmos sadarbības piedāvājumus no Daugmales un Ķekavas augļkopjiem, augļu un ogu pārstrādei - gan cidoniju pārstrādei sulā un sīrupā, gan ābolu sulas ražošanai un pildīšanai.
 
Visi interesenti, kuri vēlas pārstrādāt uz vietas saimniecībā savu saražoto produkciju, lūgti sazināties ar projekta vadītāju – Māri Belovu, tālr.26194118, e-pasts: maris.belovs@gmail.com vai biedrības valdes locekli Angeliku Bondari – Angelika@udensdarzs.lv. Interesentiem, kuri vēlēsies izmantot minētos pakalpojumus, apmaksa būs jāveic tikai par patērēto elektroenerģiju aprīkojumam, un jāveic apmaksa par biedrības darbinieka izbraukumu līdz produkcijas pārstrādes vietai.
 
 
Māris Belovs

 

  Drukāt