Ķekavas novada aktīvie jaunieši – labākie Rīgas reģiona brīvprātīgie

 

Izglītības un zinātnes ministrija septembrī izsludināja konkursu „Brīvprātīgais 2012”, kurā piedalījās arī Ķekavas novada jauniešu dome sadarbībā ar Jaunatnes iniciatīvu centru, jo jaunieši sevi ir pārliecinoši pierādījuši dažādās aktivitātēs un pasākumos, popularizējot brīvprātīgo darbu jauniešu vidū. Pēc konkursa rezultātu apkopojuma, nominācijā „Ietekmīgākie brīvprātīgie 2012” Rīgas plānošanas reģionā ir biedrības „Ķekavas novada jauniešu dome” jaunieši.
 
Jaunieši konkursam pieteica savu projektu „Senioru nedēļa 2012”, kuras laikā jaunieši sadarbībā ar pensionāru organizācijām noorganizēja semināru par veselības uzlabošanu, sarīkoja balles deju pasākumu, gatavoja veselīgus ievārījumus ziemai, nodemonstrēja senioriem jauno tehnoloģiju iespējas un dažādas citas aktivitātes.
 
Pēc realizētā projekta jaunieši ieguvuši vērtīgu pieredzi un iespaidus: „Ir svarīgi atcerēties par mūsu līdzcilvēkiem. Pirmkārt, mēs pierādījām to, ka jauniešiem ir ļoti viegli sastrādāties ar senioriem un jaunieši nav tie, kuri nekad neievēro vecāka gada gājuma cilvēkus. Tieši otrādi, mēs pēc šīs nedēļas vēl vairāk apzināmies, cik svarīgi mums ir šie cilvēki. Otrkārt, šī nedēļa jauniešus saliedēja un padarīja mūs par gaišākiem, sirsnīgākiem un atvērtākiem cilvēkiem gan vienam pret otru, gan pret vecāka gada gājuma cilvēkiem. Treškārt, mēs esam ieguvuši jaunus draugus no Ķekavas sociālā aprūpes centra.„
 
Kopumā Izglītības un zinātnes ministrijas izsludinātajam konkursam „Brīvprātīgais 2012”, tika saņemti 47 pieteikumi no dažādām Latvijas pilsētām. 28. novembrī tika nosaukti konkursa uzvarētāji katrā plānošanas reģionā, lai no tiem 5.decembrī – Starptautiskajā brīvprātīgo dienā nosauktu Latvijas līmeņa uzvarētājus.
 
Pēc konkursa rezultātu apkopojuma, Rīgas plānošanas reģiona „Ietekmīgākie brīvprātīgie 2012” ir biedrības „Ķekavas novada jauniešu dome” jaunieši. Nominācijā „Brīvprātīgo tīkls 2012” uzvaru guva Latvijas Sarkanā Krusta Jaunatnes komanda „Radošie pasaku lasītāji”. Savukārt par „Brīvprātīgo magnētu 2012” kļūst „Brīvprātības platforma”, ko piesaka Radošā apvienība jauniešiem „TREPES”. „Brīvprātīgo balsts 2012” Ramona Liepiņa, Radošās apvienība jauniešiem „TREPES” pārstāve.
 
Ar nepacietību visi konkursa laureāti gaida 2012.gada 5.decembri, kad svinīgā pasākumā Starptautiskajā Brīvprātīgo dienā Rīgā tiks noskaidroti konkursa „Brīvprātīgais 2012” uzvarētāji Latvijas līmenī, kas tiks nosaukti no reģionu uzvarētājiem.
 
Plašāka informācija - www.jaunatneslietas.lv
 
 
Linda Vaškevica
Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centra
Jaunatnes lietu speciāliste
 
 
  Drukāt