Sarūpē veltes Ķekavas novada daudzbērnu ģimenēm

Ķekavas novada biedrības „Sidrabaine” un „Ozols” sadarbībā ar Peterborough latviešu biedrību Anglijā rīko labdarības akciju „Dāvā no sirds” maznodrošinātām daudzbērnu ģimenēm.
Labās gribas akcijas ietvaros sarūpētās Ziemassvētku veltes saņems Ķekavas novada 48 daudzbērnu ģimenes 16. decembrī labdarības koncertā „Pasauli sasildīt ...” Ķekavas kultūras namā.
Kā stāsta biedrības „Sidrabaine” pārstāve Aija Āre, šī skaistā ideja aizsākās vasaras nogalē, kad „mēs ar Ķekavas novada sociālā dienesta starpniecību apzinājām mūsu novada daudzbērnu ģimenes, kurām šobrīd finansiāli neiet tik viegli un nepieciešams līdzcilvēku atbalsts”. Apzinot šīs ģimenes, Peterborough latviešu biedrība Anglijā uzsāka akciju „Dāvā no sirds”, aicinot sarūpēt dāvaniņas konkrētajām ģimenēm.
Ziedojumi kā atbalsts Ķekavas novada daudzbērnu ģimenēm tika vākti arī akcijas ietvaros notikušajā koncertā par godu Latvijas dzimšanas dienai, kas norisinājās 18. novembrī Peterborough, Anglijā. Koncerta programmu kopīgi veidoja un īstenoja Ķekavas novada Tautas deju ansamblis „Zīle” (no biedrības „Ozols”) un senioru deju kolektīvs „Sidrabaine” (no biedrības „Sidrabaine”), ansambļa „Jūti” dalībniece Ilona Vaitava, kā arī Peterborough latviešu skoliņas „Pūcīte” jaunais deju kolektīvs.
„Tas bija ļoti emocionāls koncerts, jo ietvēra divus ļoti būtiskus vēstījumus - no vienas puses, koncerta laikā ikviens klātesošais ziedojot varēja sniegt tik ļoti nepieciešamo atbalstu un sirds siltumu mūsu ģimenēm, no otras puses – dzīvojot svešumā, jo īpaši aptvert Latviju kā savu dzimto zemi. Pēc koncerta no turienes latviešiem saņēmām daudzus pateicības vārdus par sniegto iespēju izjust kaut nelielu daļiņu no Latvijas un atkal sajusties kā mājās,” par piedzīvoto stāsta A.Āre.
Koncerta laikā tālumā dzīvojošie latvieši varēja arī aplūkot jaunos Ķekavas novada tautas tērpus, kuros bija saposušies deju kolektīva „Sidrabaine” dejotāji. Tie tika šūdināti, saņemot Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finansējumu projekta „Tautas mākslai Ķekavā būt!” īstenošanai. 
Šobrīd akcijas „Dāvā no sirds” sarūpētās veltes ir ceļā uz Latviju, un tās adresātus –Ķekavas novada maznodrošinātās daudzbērnu ģimenes sasniegs 16. decembrī labdarības koncertā „Pasauli sasildīt ...” Ķekavā.
     
 
Vineta Bērziņa,
 izdevuma „Ķekavas Novads” redaktore
 

  Drukāt