Jauniešu integrācija darba vidē

 

Ķekavas novada Baložu vidusskolā, sadarbojoties ar SIA „Latvijas neatkarīgā inspekcija” mācību centru, tiek īstenots projekts „Jauniešu integrācija darba vidē”. Projekta ietvaros Baložu vidusskolas izglītojamie papildus vispārizglītojošajiem mācību priekšmetiem apgūs Loģistikas darbinieka profesiju, kas palīdzēs jauniešiem pēc vidusskolas pabeigšanas uzsākt darba gaitas vai palīdzēs izvēlēties nākošo profesiju.
 
Laikā no 2012. gada novembra līdz 2015. gada decembrim pēc Ķekavas novada Izglītības daļas iniciatīvas Baložu vidusskola sadarbībā ar SIA „Latvijas neatkarīgā inspekcija” mācību centru (turpmāk LNI) īsteno projektu „Jauniešu integrācija darba vidē” Baložu vidusskolas izglītojamiem.
 
Šajā periodā vidusskolnieki sestdienās, papildus vispārizglītojošajiem mācību priekšmetiem, apgūst ar Loģistikas darbinieka profesiju saistītus priekšmetus, tādus kā starptautiskā tirdzniecība un muitas lietas, tirgzinību pamati un prečzinības, iepirkumu, sadales, ražošanas un transporta loģistiku.
 
Apmeklējot ražošanas, transporta un loģistikas uzņēmumus, ejot praksē šajos uzņēmumos, izglītojamie iegūst ne tikai noderīgas zināšanas, bet arī profesionālās prasmes, kas ir tik ļoti nepieciešamas, uzsākot darba gaitas, palīdz integrēt jauniešus reālā darba vidē. Projekta noslēgumā izglītojamie saņems profesionālās kvalifikācijas apliecību un varēs kļūt par darbiniekiem kādā no loģistikas uzņēmumiem vai turpināt izglītoties šajā jomā.
 
Loģistika ir samērā jauna darbības joma mūsu valstī, bet citviet pasaulē loģistika ir plaši attīstīta un nemitīgi mainīga nozare. Loģistika ir ļoti plašs jēdziens, kas sevī ietver izejvielu, resursu, ražošanas, gatavās produkcijas, pakalpojumu un informācijas plānošanas, izpildes un kontroles procesu no tās radīšanas vietas līdz nogādāšanai līdz klientam ar mērķi samazināt izmaksas un pilnīgi apmierināt patērētāja vajadzības.
 
Mācību centrā „LNI” loģistikas darbinieka profesiju ieguvuši jau 192 izglītojamie, pašlaik mācības turpina vēl 70 izglītojamie. Bez šīs mācību programmas tiek piedāvāts apgūt arī daudzas citas mūsdienās aktuālas un pieprasītas izglītības programmas, kursus.
 
 
Papildus informācija:
Dace Kosa, mācību centra „LNI” komercdarbības vadītāja
tālr.29455990, dace@lni.lv, www.lni.lv.
  Drukāt