Iepazīst Latvijas olimpisko BMX komandu

 

17. decembrī Ķekavas novada izglītības iestādē Privātajā pamatskolā „Gaismas Tilts 97” bija ieradies divkārtējais Olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanas vēsturē Māris Štrombergs ar savu Olimpisko komandu, lai pastāstītu skolēniem par saviem sasniegumiem, sportista ikdienu un savu komandu.
 
Kopā ar Māri Štrombergu bija ieradušies BMX braucēji Edžus Treimanis un Rihards Veide, treneris Ivo Lakučs, fizioterapeits Mareks Osovskis.
 
Privātajā pamatskolā katru gadu tiek realizēts projekts „Manu vecāku profesija”, kura laikā skolēni iepazīstas ar dažādu profesiju pārstāvjiem. Projekts dod iespēju arī pašiem mazākajiem skolas audzēkņiem, kuri neiesaistās Vislatvijas Ēnu dienas aktivitātēs, izzināt dažādas profesijas, gūt priekšstatu par tām. Tikšanās reizēs bērniem ir iespēja uzdot interesējošus jautājumus, uzzināt, kādas profesijas pārstāvis ir skolas biedra vecāks. Šoreiz mums bija tas gods iepazīt Melisas, Megijas un Dāvida tēti, Olimpiskās komandas fizioterapeitu Mareku Osovski, kas bija ieradies kopā ar BMX olimpisko komandu. Skolēnus interesēja visdažādākie jautājumi, piemēram, sportista ikdiena, treniņu ilgums, fiziskās sagatavotības uzturēšana, sportista ēdienkarte, sporta inventārs, sasniegtie garākie lēcieni, kā tikt galā ar uztraukumu pirms starta, veiksmes un neveiksmes.
 
Pateicoties gan šim projektam, gan skolas „Grāmatu nedēļai”, skolēniem ir bijusi iespēja tikties ar aktieriem, režisoriem, dzejniekiem, mediķiem, stjuarti, hokeja un florbola treneriem, basketbolistu, sporta žurnālistiem un citu profesiju pārstāvjiem.
 
Šīs dienas tikšanās bija neaizmirstama Ziemassvētku dāvana visiem – skolēniem, skolotājiem, vecākiem un viesiem.
 
 
Sandra Legzdiņa
Privātā pamatskola "Gaismas tilts 97"
 
Foto: Līva Benete
  Drukāt