Ķekavas novada pašvaldība sveic novada iedzīvotājus Ziemassvētkos un Jaunajā gadā!

 Ziemassvētku laiks...

Kad vārdi, ko vēlamies teikt,

Tiek rakstīti sirdī,

Kad atmiņām zūd ikdienas

rūgtuma garša.

Kad atceramies būtisko...

Tas ir Ziemassvētku laiks.

(V. Zemītis)

 

 

Ziemassvētki ir tas laiks, kad, gribas mazliet atlikt domas par darbu un citām rūpēm un domāt baltas un gaišas, prieka un laimes domas.

 
Ziemassvētki ir Jēzus Kristus dzimšanas svētki, kad mēs pateicamies par Labo vēsti, ko mums atnesa Jēzus bērniņa piedzimšana, bet šis ir arī kopā būšanas laiks. Tāpēc aicinu, ikvienu mūsu novada iedzīvotāju un viesi, šajos svētkos rast laiku, lai pabūtu kopā ar saviem mīļajiem, ģimeni un draugiem, ja ne citādi tad domās, bet būt kopā. Kopīgi pārdomāt un atskatīties uz visu labo, kas šogad ir noticis, un radīt jaunas ieceres Jaunajam gadam.
 
Arī mēs, pasšvaldībā, izvērtējam padarīto un plānojam jaunus darbus, bet par to nākamajā gadā.
 
Tuvojas svētki un mums vajag šo svētku brīdi, šo atelpu, mums vajag aizdegt sveci, iekurt guni un ielaist Dievu istabā, lai arī mums būtu šis Ziemassvētku prieks ģimenei sanākot kopā, lai mums būtu Ziemassvētku dāvināšanas prieks, ko vislabāk redzam bērnu acīs. Tas prieks, kas bērnam ir par saņemto dāvanu, mums, pieaugušajiem bieži vispār ir nozudis. Tādēļ aicinu atcerēties, ka mēs arī kādreiz bijām bērni un kā mēs mācējām priecāties par visvienkāršāko lietu. Dzīve kļūst par daudz drūma un smaga, ja tajā pietrūkst pārsteiguma, brīnuma un prieka. Priecāsimies par padarīto, par saviem, bērnu, draugu un kaimiņu panākumiem, par novada un valsts panākumiem. Ja spēsim priecāties par citu veiksmi un panākumiem, tad neizpaliks veiksme un panākumi mums, novadam, Latvijai.
 
Es novēlu visiem, lai šie svētki nestu jums to dvēseles pārdzīvojumu, ko nesniedz ikdiena un lai Ziemassvētku miers, gaisma un mīlestība mājo jūsu sirdīs un dod jums spēku jūsu ikdienas gaitās.
 
Lai nākamajā gadā nezūd apņēmība radīt brīnumus, piepildīt mazus un lielus sapņus, īstenot ambiciozus mērķus un saglabāt ticību, ka vispirms mēs katrs pats par sevi un tad visi kopā esam spējīgi radīt brīnumus, kas pārsteidz mūs pašus un citus. 
 
Miers jūsu mājai.
 
Priecīgus, gaišus Ziemassvētkus un laimīgu Jauno gadu!
 
  
Patiesā cieņā-
Roberts Jurķis,
Ķekavas novada domes priekšsēdētājs

 

 

  Drukāt