Mākslas skolas karnevālā sumina konkursu laureātus

 

20. decembra pēcpusdienā Ķekavas Mākslas skola aicināja audzēkņus uz 2012. gada noslēguma pasākumu - ikgadējo karnevālu, kura laikā skolēni izrādīja savu tēlu, apbrīnoja citus, saņēma liecības, vēroja katra kursa sagatavoto atraktīvo priekšnesumu un svinīgi saņēma apbalvojumus par dalību konkursos.
 
Karnevālā tika pasniegts no Polijas saņemtais apbalojums par dalību 18. starptautiskajā bērnu un jauniešu grafiskās mākslas biennālē Turonā (Polijā), kurā piedalījās 36 valstis no Eiropas, Āzijas un Amerikas ar 1139 darbiem. Žūrijā strādāja Čehijas, Polijas, Francijas, Slovākijas un Bulgārijas mākslinieki. No Latvijas balvas saņēma 2 dalībnieki. Ķekavas Mākslas skolas audzēkne Ineta Vanaga (12 gadi), skolotāja Linda Auziņa, saņēma individuālo specbalvu un medaļu.
 
Gatavojoties XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs un ilggadīgs Svētku sadarbības partneris – vides reklāmas uzņēmums „Clear Channel Latvija” izsludināja vizuālo darbu konkursu bērniem un jauniešiem. Tāpēc Rīgā jau no 1.oktobra pilsētvidē redzami reklāmas stendi ar labākajiem bērnu darbiem. Tajos izmantoti arī Ķekavas Mākslas skolas audzēkņu Kristas Smiltnieces (9 gadi), Lindas Kreicumas (8 gadi), skolotāja Linda Auziņa un Elzas Ozolkājas (9 gadi), skolotāja Ilona Korņilko, darbi. Karnevālā dalībnieki saņēma diplomus un piemiņas veltes no konkursa organizētājiem.
 
Ķekavas novada pašvaldība pasākuma laikā pateicās konkursa „Ziemassvētku apsveikums” dalībniekiem. Pašvaldība rūpīgi izvērtēja visu dalībnieku darbus un par labāko atzina Diānas Dūdiņas (14 gadi) apsveikumu. Pārējie konkursa dalībnieki saņēma veicināšanas balvas. Liels paldies visiem konkursa dalībniekiem!
 
 
Līva Benete
Ķekavas novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
 
 
Foto: Līva Benete
 
  Drukāt