Paziņojums par latvāņiem

 

Ķekavas novada pašvaldība atgādina, ka ar latvāni invadēto zemes platību īpašniekiem vai tiesiskiem valdītājiem ir pienākums informēt Valsts Augu aizsardzības dienestu par savām latvāņu platībām un katru gadu līdz 1.februārim paziņot dienestam laiku, kad attiecīgajā veģetācijas periodā tiks veikti latvāņa ierobežošanas pasākumi.
 
Ar latvāni invadētās zemes īpašnieks vai tiesiskais valdītājs (turpmāk – persona) iesniedz Valsts Augu aizsardzības dienestā iesniegumu, kurā norāda :
  • informāciju par personu (juridiskās personas nosaukumu (firmu), reģistrācijas numuru Uzņēmumu reģistrā un juridisko adresi vai fiziskās personas vārdu un uzvārdu, personas kodu un dzīvesvietu);
  • informāciju par latvāņa izplatības ierobežošanas pasākumu veicēju;
  • ar latvāni invadētās zemes vienības atrašanās vietu,
  • ar latvāni invadēto platību (hektāros) un šajā teritorijā esošās blīvās latvāņa audzes (nav citu lakstaugu) platību (hektāros);
  • informāciju par laiku, kad plānots veikt latvāņa izplatības ierobežošanas pasākumus, un izmantojamo metodi.
 
Pašvaldības Vides un labiekārtošanas daļā ir uzsākta Latvāņu izplatības ierobežošanas pasākumu organizatoriskā plāna 2013.-2020.g. Ķekavas novadam izstrāde, kura apstiprināšana jāveic līdz 1. aprīlim.
 
Lai motivētu personas veikt savus pienākumus un platības reģistrēt Valsts Augu aizsardzības dienestā, papildus šim plānam tiks virzīts apstiprināšanai domē ierosinājums pēc jaunizveidotā reģistra datiem zemju īpašniekiem dot nekustamā īpašuma nodokļa atlaides līdz 90% par nākamo kalendāro gadu ar noteikumu, ka īpašnieki reģistrēs savas platības Valsts Augu aizsardzības dienestā.
 
Vienlaikus informējam, ka tiem, kuri atbilstoši šim plānam nebūs iesnieguši informāciju un nebūs veikuši latvāņu ierobežošanas pasākumus savos īpašumos, pēc lēmuma publikācijas laikrakstā Latvijas Vēstnesis par latvāņa izplatības ierobežošanas pasākumu uzsākšanu novada teritorijā, latvāņu iznīcināšanu organizēs pašvaldība, personai sedzot izdevumus par latvāņa izplatības ierobežošanas pasākumiem.
 
Tuvāka vispārīgā informācija šobrīd meklējama Valsts Augu aizsardzības dienesta tīmekļa vietnē www.vaad.gov.lv (uzticības tālrunis 67550944, e-pasts: info@vaad.gov.lv).
 
 
Sigita Varika
Vides un labiekārtošanas daļas vadītāja
  Drukāt