Sniedz atbalstu ugunsgrēkā cietušajiem

 

2013.gada 4. janvāra pēcpusdienā izcēlās ugunsgrēks kopmītņu tipa istabā Ķekavā, Gaismas ielā 19, 8.korpusā. Piecstāvu ēkā ar atklātu liesmu pamatā dega ceturtā stāva kopmītņu tipa istaba un koridors 30 kvadrātmetru platībā.
 
Gaismas ielā Ķekavā ieradās piecas VUGD tehnikas vienības. Ieradās arī policija un mediķi. Ugunsdzēsēji pārbaudīja visas liesmojošās ēkas ceturtā un piektā stāva istabas. No mājas tika izglābti 12 cilvēki - septiņus iedzīvotājus ugunsdzēsēji caur dūmiem izveda pa durvīm, iedodot viņiem elpošanas aparātus, bet pieci, tai skaitā trīs bērni, tika izcelti pa logiem, izmantojot autopacēlāju. Ugunsgrēkā cieta 3 cilvēki, no kuriem viens tika hospitalizēts, savukārt 2 no hospitalizācijas atteicās.
 
Stundas laikā liesmas tika nodzēstas, un iedzīvotājiem tika piedāvātas izmitināšanas iespējas, kā arī brokastis Sociālās aprūpes centra un Pašvaldības policijas telpās. Sākotnēji izmitināšanai pieteicās 10 cilvēki, tomēr iespēju izmantoja tikai viens iedzīvotājs. Lai gan uguns pamatā iznīcinājusi kopmītņu koridoru, izdegusi arī istaba, kuras iemītniekam Ķekavas novada pašvaldība piedāvās citu dzīvesvietu.
 
Pašvaldība aicina iedzīvotājus būt uzmanīgākiem ar uguni un raudzīties, lai dzīvesvietā neatrastos degšanu izraisošas vielas!

 

Sabiedrisko attiecību un

konsultatīvā atbalsta daļa

  Drukāt