Būvniecības darbi turpinās; septembrī plānots atklāt Baložu skolas jauno telpu

 

Ķekavas novada pašvaldība, turpinot darbu pie Baložu skolas piebūves un sporta kompleksa būvniecības, kuru tā pārņēma no Baložu pilsētas domes bez būvniecībai paredzētajiem līdzekļiem, uzsver, ka būvniecības darbi šobrīd turpinās un jau septembrī plānots atklāt jauno vestibilu.
 
 
 No šogad skolas piebūves būvniecībai atvēlētajiem līdzekļiem, būs iespējams pilnībā pabeigt darbus pie jaunā vestibila izbūves, ko plānots atklāt jaunajā mācību gadā. Tas būs 400 kvadrātmetru plašs un to varēs izmantot kā aktu zāli, skolas saviesīgiem pasākumiem un dažādām konferencēm, semināriem, kā arī nepieciešamības gadījumā tajā izveidot arī mācību klases vidusskolēniem.
 
 
 Lai pabeigtu plašo vestibilu, šobrīd tiks izbūvēta lietus ūdens kanalizācija, ierīkots siltummezgls, kas būs turpmāk izmantojams arī visai jaunajai piebūvei, un veikti telpas iekšdarbi. Tāpat tiks veikti konservācijas darbi pārējā kompleksa daļai, kuras būvdarbi pilnā apjomā uzsāksies pēc nepieciešamo līdzekļu iegūšanas. 
 
 
 Ņemot vērā to, ka šobrīd valstī noteikts aizliegums pašvaldībām uzņemties ilgtermiņa kredītsaistības, Ķekavas novada pašvaldība nevar izmantot šo būtisko finansējuma avotu, kas ļautu pilnībā un paredzētajā laikā nodot ekspluatācijā Baložu skolas jauno kompleksu. 
 
 
 Tāpat pašvaldība šobrīd izskata arī citus risinājumus finansējuma piesaistei, lai uzsāktu Ķekavas sākumskolas būvniecību un pabeigtu Baložu skolas piebūves un Daugmales bērnudārza celtniecību. Piemēram, kā vienu no variantiem pašvaldība izskata iespēju šos objektus uzcelt privātās publiskās partnerības ietvaros. Šobrīd šāda projekta ietvaros veiksmīgi tiek īstenota bērnudārza Bitīte būvniecība Katlakalnā.   
 
 
 Atgādinām, ka 2009.gada 25. maijā bijušais Baložu pilsētas domes priekšsēdētājs Andis Adats noslēdza līgumu ar būvdarbu veicējiem par Baložu skolas piebūves un sporta kompleksa celtniecību un uzņēmās finansiālās saistības par visu būvniecības procesu. Taču šim mērķim Baložu pilsētas domes budžetā nebija paredzēti līdzekļi pietiekošā apjomā un, slēdzot līgumu, Baložu domes vadībai bija zināmi ar likumu noteiktie ierobežojumi - pašvaldībām uzņemties ilgtermiņa saistības. Kopējās būvniecības izmaksas ir 2,4 milj. latu. Pašlaik izlietots un līdz būves konservācijas pabeigšanai tiks apgūta summa aptuveni 0,9 milj. latu.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

  Drukāt