Aicina piedalīties konkursā "Skaļā daba - 2013" Salaspilī

 

Mērķauditorija Solisti, dueti un grupas, kuri paši muzicē un dzied, kuri izpilda gan pašradītas orģinālkompozīcijas, gan jau zināmu autoru darbu aranžējumus. Dalībnieki, kuriem ir svarīgi apliecināt savas prasmes un saņemt profesionālas žūrijas un skatītāju vērtējumu, kā arī piedalīties muzikālās jaunrades kustībā. Dalībnieku vecums ir neierobežots. 
Konkursa mērķi un uzdevumi:
  • veicināt vokāli instrumentālās muzicēšanas tradīcijas un jaunu orģinālkompozīciju radīšanu;
  • rosināt sabiedrības interesi un veicināt tās līdzdalību nozares atbalstīšanā un popularizēšanā; 

 

Konkursa vieta un organizatori– Salaspils novada kultūras nams “Rīgava” 
Konkursa diena – 2013.gada 26.janvāris 
Konkursā izpilda – vienu dalībnieku radītu orģināldziesmu un vienu jau pazīstamas dziesmas aranžējumu. Mūzikas žanrs un valoda ir neierobežoti. 
Pieteikšanās – tiek izsludināta līdz 12.janvārim, atsūtot uz e-pastu kulturterapija@inbox.lv Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu pieteikuma anketu. Ja potenciālo konkursantu skaits pārsniegs 12, organizatori patur tiesības izvēlēties konkursantus, balstoties uz solistu, duetu un grupu skaita proporcionalitāti. 
Konkursanta dalības maksa – 2 Ls no personas iemaksājama konkursa dienā. Katram konkursantam ir tiesības uzaicināt vienu atbalstītāju par fanu biļetes cenu - 1 Ls. 
2012. gada konkursa laureāti - grupa “Useful” konkursā nepiedalās, bet ir uzaicināti kā viesmākslinieki, bet 2. un 3.vietu ieguvējiem – ansamblim “Dzeltenā zemūdene” un “Piggy Drive” ir tiesības piedalīties konkursā, nemaksājot dalības maksu, un uzaicināt atbalstītājus par fanu biļetes cenu – 1 Ls. 
Žūrijas locekļiar muzikālajām aprindām saistīti pieredzējuši cilvēki, sava aroda profesionāļi - Jānis Bukums, Maija Aukšmukste, Baiba Vanaga, Edīte Ābeltiņa.
Vērtēšana 
  • Žūrija atbilstoši savai kompetencei vērtē katru konkursantu pēc 10 punktu sistēmas pēc vērtēšanas kritērijiem – orģināldziesma, aranžējums, instrumentālais izpildījums, vokālais izpildījums, tēls un kopiespaids.
  • Skatītāji savās balsojuma kartiņās atzīmē divus, viņuprāt, lieliskākos konkursantus. Par katru skatītāja pozitīvu balsojumu konkursants saņem bonusā 5 punktus.
  • Tad tiek saskaitīts žūrijas vērtējums un skatītāju balsojums, kā rezultātā rodas attiecīgs punktu skaits katram konkursantam.
  • Konkursanti tiek izvērtēti atsevišķās kategorijās, t.i. Solisti, dueti un grupas. Katrā kategorijā tiek piešķirta 1. un 2. vieta. No katras kategorijas 1.vietas uzstājas vēlreiz ar vienu priekšnesumu. Skatītāji veic telefonbalsojumu, no kura atkarīgas pirmās trīs vietas. 
Apbalvošana
Katrā kategorijā – solisti, dueti un grupas - 2. vietas tiek apbalvotas ar atzinības rakstiem un sponsoru dāvanām.Pēc telefonbalsojuma noskaidrotajām pirmajām vietām tiek piešķirti diplomi, konkursa ceļojošās statuetes un sponsoru balvas. 
 
Konkursa organizatori nodrošina (tiks papildināts)
  • profesionāli augstvērtīgu, konkursa rīkošanas standartiem atbilstošu skaņu un gaismas tehniku;
  • papildus tehnisko aprīkojumu ar 32 kanāliem, no kuriem 7 – bungām
  • bungu komplektu “Sonor” un apskaņošanas komplektu (bungu šķīvji un vālītes bundziniekiem jābūt saviem!!!)
  • basa kombi
  • 5 vokāla mikrofonus,
  • 5 minūšu skaņas mēģinājumu solistiem, 10 minūšu skaņas mēģinājumu duetiem un 15 minūšu skaņas mēģinājumu grupām konkursa dienā, ievērojot grafiku, kas tiks izsūtīts konkursantiem iepriekš; 
Ieejas katītājiem – ar ielūgumiem un biļetēm
 
Kontakttālruņi:
Pasākuma koordinatore – Agnese Reķe, T. 26442509
Skaņu, gaismu operators – Kaspars Ruciņš, T.29620069 
 
Plašāka informācija:
www.knrigava.lv 
  Drukāt