Baložu līnijdejotāju klubs "Jautrie zābaciņi" trešo reizi izcīna Pasaules čempionu titulu

 

9. janvārī no ASV, Nashvillas mājās atgriezās līnijdejotāju kluba "Jautrie zābaciņi" sacensību komanda, kas turp devās jau 28.decembrī, lai Latviju pārstāvētu kantrī un vesterna deju pasaules čempionātā.
 
Sacensības norisinājās no 31.12.2012 - 06.01.2013 Nashvillas atpūtas kompleksā Opryland, kur vairāk kā 1000 dejotāju pārstāvēja 22 pasaules valstis. Kantrī un vesterna dejas tika dejotas nedēļas garumā visdažādākajās disciplīnās gan individuāli, gan pāros, gan grupās.
 
Latvijas komandai liktenīgais datums bija 31.12.2012, kad viņi rādīja savu sniegumu un brīdī, kad visi radi un draugi Latvijā sagaidīja Jauno gadu un saskandināja šampanieša glāzes, "Jautro zābaciņu" komanda kāpa uz goda pjedestāla visaugstākā pakāpiena.
 
"Jautrajiem zābaciņiem" šis ir trešais pasaules čempionu tituls. Komanda iepriekš tos izcīnījusi startējot Eiropā (2009. gadā Anglijā un 2012. gadā Vācijā). Taču tieši 2012. gadā pirmo reizi Latvijas dejotājiem bija izdevies kvalificēties, lai piedalītos kantrī un vesterna deju čempionātā, kas notika Amerikā, zemē, ko uzskata par līnijdeju dzimteni. "Jautrie zābaciņi" šo uzskata par augstāko sasniegumu sava kluba pastāvēšanas vēsturē, kā arī šis ir lielākais panākums, ko izdevies izcīnīt Latvijas līnijdejotājiem.
 
"Jautro zābaciņu" komanda startē starptautiskās līnijdeju sacensībās kopš 2006. gada. Kopumā nodejots ir 23 reizes, divās no tām izcīnītas godpilnās otrās vietas (pašās pirmajās līnijdeju sacensībās Rīgā un pasaules čempionātā 2007.gadā), taču visas pārējās reizes ir bijušas uzvaras. 21 uzvara, trīs no tām pasaules čempionātos - esam sasnieguši pilngadību!
 
Ko izcīnījām Amerikā? Vai mums par šo uzvaru arī pienācās naudas balva? Uz šādiem jautājumiem varam atbildēt, ka finansiālu labumu neieguvām, taču nav lielākas godalgas, kā tā, kad pēc programmas nodejošanas, kad atskan pēdējās mūzikas skaņas, kad vēl sastinguši stāvam uz deju grīdas, tiesneši saskatās un saka "WOW...", vai kad pēc deju grīdas pamešanas pilnīgi sveši dažādu tautību cilvēki nāk klāt, apsveic mūs un sajūsminās par mūsu ieguldīto darbu un brīnišķīgo sniegumu. Tā ir lielākā godalga, kad atgriežoties no šī čempionāta ir jau pilna e-pasta kastīte ar ielūgumiem un piedāvājumiem no citu valstu sacensību organizētājiem, kas aicina mūs pie sevis. Šādos brīžos gandarījums ieplūst sirdī un ir piepildījuma sajūta.
 
Ko "Jautrie zābaciņi" darīs tālāk? Ir iegūts visaugstākais iespējamais novērtējums - visās trīs asociācijās, kas organizē Pasaules čempionātus līnijdejotājiem, ir izcīnītas uzvaras. "Jautrie zābaciņi" ir realizējuši savu desmitgades plānu un visticamāk tuvākajā laikā taps jauns. Tas, kas ir šobrīd skaidrs - "Jautrie zābaciņi" turpinās dejot!
 
Irita Jasinska
Līnijdejotāju kluba "Jautrie zābaciņi"
valdes priekšsēdētāja

  Drukāt