Piedalies Lielajā Talkā!

 

Jau trešo reizi, šogad 24.aprīlī, visā Latvijā notiks Lielā Talka. Tajā var piedalīties ikviens Latvijas iedzīvotājs, kurš vēlas dzīvot nepiesārņotā, skaistā vidē.

 

Arī Ķekavas novada pašvaldība iesaistījusies Lielās Talkas norisēs un aicina ikvienu Ķekavas novada iedzīvotāju iesaistīties un ar savu labo darbu palīdzēt Ķekavas novada teritorijai kļūt sakoptākai un tīrākai. Talkošana notiks pulksten 9.00 – 14.00.
 
 
Talkas koordinatore Inta Arbačevska stāsta, ka iedzīvotāji aicināti pulcēties norādītajās talkošanas vietās pulksten 9.00. Tur talciniekus sagaidīs Talkas atbildīgais, kurš informēs par sakopt nepieciešamajām vietām un izsniegs bezmaksas maisus. Šoreiz cimdus jānodrošina pašiem.
 
 
Maisus, kuros savākti atkritumus, jāaiznes uz savākšanas vietām, lai pēc Talkas tos varētu atrast un aizvest. Neatstājiet pilnos maisus kur pagadās! Par oficiāli reģistrētām atkritumu maisu savākšanas vietām vaicājiet Talkas atbildīgajiem. Atceries – tiks savākti tikai Talkas baltie atkritumu maisi!
 
 
Lielās Talkas kustības mērķis ir - lai Latvija pēc 10 gadiem būtu tīrākā valsts pasaulē. Lielās Talkas tradīcija aizsākās pirms pusotra gada - ar vērienīgu talku 2008. gada 13. septembrī - Latvijas 90. dzimšanas dienas pasākumu ietvaros, bet otrā Lielā Talka notika pagājušajā pavasarī - 18.aprīlī, kad Latvijas aicinājumam organizēt Talku atsaucās arī mūsu kaimiņvalstis - Lietuva, Igaunija, Polija un Sanktpēterburgas apgabals. Iedzīvotāju atsaucība bija pārsteidzoši liela. Grandiozajā vides sakopšanas akcijā Lielā Talka kopumā piedalījušies vairāk kā 110 tūkstoši brīvprātīgo, savācot simtiem tonnu atkritumu. Pērn Lielajā talkā piedalās 374 pašvaldības, 12 augstskolas, 147 organizācijas un uzņēmumi, ka arī 265 Latvijas skolas, kā arī 1800 karavīru un zemessargu kopā ar ģimenēm.
 
 
Lielo Talku organizē Nevalstisko organizāciju projekts Pēdas un domubiedru grupa Tīriem mežiem.
 
 
Pulcēšanās vietas un Talkas atbildīgie Ķekavas novadā
 
Baložos:
  • Uzvaras prospektā 1a, pie Baložu pilsētas pārvaldes (atbildīgā - Lauma Žilko),
  •  23. autobusa pieturā Meža iela (atbildīgais - Aivars Stikuts),
  • Rīgas ielas un Purva ielas krustojumā (atbildīgais - Dainis Bērziņš).
Daugmalē:
  • pie Daugmales pagasta pārvaldes (Uģis Volosovskis),
  • pie Daugmales skolas (Zinaīda Matisone).
Ķekavā:
  • pie Doles Tautas nama (Inta Arbačevska),
  • pie Sporta nama (Dace Cīrule),
  • pie Jaunajiem kapiem (Inta Ūdre).
 
Dzērumos - pulcēties pie veikala (Ilze Mēnese).
Katlakalnā - pie Katlakalna Tautas nama (Aija Vitmane).
Plakanciemā - pie Mellupu autobusu pieturas (Zeltīte Skudra).
Rāmavā - Kāpu un Rītupes ielu krustojumā (Maija Bušmane).
Valdlaučos - Valdlauču sporta laukumā (Māris Ozoliņš).
Ziedonī - pie Katlakalna kapu ieejas (Sarmīte Jirgensone).
 
  Drukāt