Ķekavas jaunietis piedalās seriāla „Eņģeļu māja” filmēšanā

Viss sākās ar telefona zvanu Ķekavas novada pašvaldībai no seriāla „Enģeļu māja” filmēšanas grupas ar lūgumu sniegt informāciju par sirsnīgiem un izpalīdzīgiem cilvēkiem, ar kuriem mūsu novads varētu lepoties. Filmēšanas grupai tika sniegta informācijas par vairākiem mūsu novadniekiem. Izvērtējot pieteiktās personas, filmēšanai tika izvirzīts Jaunatnes iniciatīvu centra aktīvists Ingus Fjodorovs.

 

 

7. februārī notika pirmā filmēšanas kārta - „Eņģeļu mājas” komanda ar seriāla vienu no galvenās lomas atveidotājiem aktieri Ivaru Pugu ieradās Ķekavā, lai filmētu sižetu par jaunieša ikdienu. Filmēšana sākās pie Ķekavas vidusskolas, kur Ivars Puga, kurš seriālā atveido Jāni, sastapās ar Ingu. Jaunietis pirms filmēšanas bija manāmi satraukts par gaidāmo filmēšanas procesu un par to, kā tad īsti būs - tikties ar tik populāro aktieri. Taču abu tikšanās brīdī Ingusa bailes padzisa, jo, kā izrādījās, Ivars Puga ir ļoti sirsnīgs, atvērts un humora pils cilvēks, ar kuru sarunas raisās bez lieka saspringuma.
 
 
 
 
No skolas abi devās uz Jaunatnes iniciatīvu centru, kurā Ingus bieži iegriežas un aktīvi darbojas ikdienā un dažādos projektos. Ingus fimēšanas grupai stāstīja par jau paveiktajiem darbiem, par kopīgajiem jauniešu projektiem un brīvprātīgo darbu ar vientuļajiem novada pensionāriem. Pēcāk visi kopā devās uz Ķekavas novada sociālās aprūpes centru, kur tika filmēta jaunieša saruna ar Mirdziņu, kas pēc projekta „Senioru nedēļa 2012” kļuvusi par viņa draugu, kuru viņš bieži apciemo, lai parunātos par ikdienas gaitām, kopā dotos uz bibliotēku un citādi kāvētu viņas vienmuļo ikdienu.
 
 
 
 
Kopumā filmēšanas diena izvērtās gana jauka un sirsnīga. Filmēšanas grupa izteica atzinību par jauniešu aktivitātēm Ķekavas novadā un minēja, ka par Jaunatnes iniciatīvu centra jauniešiem, iespējams, varētu tikt uzņemta dokumentālā filma.
 
 
 
 
Pašlaik filmēšanas grupai vēl priekšā darbs pie seriāla montāžas, taču filmēto sižetu ar Ingu dalību tajā būs iespējams redzēt LTV1 kanāla seriālā „Eņģeļu māja” no 5. līdz 7. martam.
 
 
Linda Vaškevica,
jaunatnes lietu speciāliste,
Ķekavas novada jauniešu iniciatīvu centrs
 
  Drukāt