Aicina aktīvus jauniešus pieteikties regbija nodarbībām

 

Ķekavas novada sporta skolā sportiski aktīvi un sasniegumiem bagāti rit jau otrais gads -  audzēkņu skaits, to profesionālā sportiskā sagatavotība, kā arī sporta veidu skaits tikai pieaug un attīstās. Viens no pārstāvētajiem sporta veidiem Ķekavas sporta skolā ir regbijs, kam pamatus licis regbija klubs „Miesnieki” un novadnieks Uldis Bautris.  

 

Regbijs, kurš pasaulē ir elitārs sporta veids, šobrīd pievienojies arī olimpisko sporta veidu saimei, izveidojot jaunu regbija paveidu regbijs- 7.  Zīmīgs fakts pērn notika Latvijas III Olimpiādē Liepājā, kad sacensības aizvadīja regbisti no dažādiem novadiem. Ķekavas novads tika godam pārstāvēts, kļūstot par Olimpiskajiem vicečempioniem.
 
 
Olimpiskās dienas ietvaros daudzi Ķekavas novada bērni piedalījās aizraujošā „Lentīšu regbija turnīrā”. Redzot bērnu atsaucību un interesi, šogad tiek plānots sarīkot vairākus šādus turnīrus.
 
 
Šogad Ventspilī no 13. līdz 16. jūnijam notiks Latvijas Jaunatnes olimpiāde, kur būs arī regbija-7 sacensības gan zēniem, gan meitenēm (dzimuši laika posmā no 1995. līdz 1996. gadam).  Ķekavas novada sporta skolas regbija treneri aicina aktīvos jauniešus un jaunietes pieteikties regbija nodarbībām, lai jau vasarā labākie jaunie regbisti pārstāvētu Ķekavas novadu Latvijas Jauniešu olimpiādē 2013. Tas noteikti būs fantastisks piedzīvojums un pozitīvas emocijas – svētku parāde, sacensības, vasara, jūra!     
 
 
Latvijā ir tikai divas sporta skolas, kurās ir apstiprināta regbija programma, un ķekavieši šajā ziņā ir soli priekšā citiem. Regbija popularitāte un atpazīstamība Latvijā strauji aug, jo vienā komandā spēlē kā īsie, tā garie, tievie un dūšīgie. Šobrīd Ķekavas sporta skolā regbija grupās trenējas jau 32 jaunieši dažādās vecuma grupās no 15 līdz 22 gadiem. Sporta skolas treneri ir ar atbilstošu regbija treneru kvalifikāciju, iepriekš pārstāvējuši Latvijas izlasi pieaugušo sacensībās, aktīvi turpina sportot un vēlas savas zināšanas un pieredzi nodot jaunajiem censoņiem. Ķekavas novada sporta skola ir lieliska iespēja un priekšrocība jauniešiem un jaunietēm aktīvi sportot un iegūt profesionālās ievirzes diplomu attiecīgajā sporta veidā.
 
 
Lielākā daļa jauniešu sev ir izvirzījuši augstus mērķus: saņemt sporta stipendijas augstskolās, spēlēt Latvijas U18 un U20 regbija izlasēs, nokļūt Pasaules Universiādē vai spēlēt Olimpiskajā atlases turnīrā. Regbijs ir veids kā sasniegt vairāk, un iespējas ir jāizmanto.
 
 
Papildus motivācija un gandarījums ir redzēt personīgos rezultātus un sasniegumus, piedalīties sacensībās, iegūt jaunus draugus, būt sportiski aktīvam.
 
 
Vairāk par treniņiem, komandām, pieteikšanos, treneriem var uzzināt:

sociālajos tīkos - draugiem.lv un facebook.com: Miesnieki Juniors

rakstot e-pastu: sportaskola@kekava.lv, miesnieki.juniors@gmail.com

zvanot jauniešu treneriem - Kārlis Vents (tālr. 29251709) vai Elmārs Šefanovskis (tālr. 29332986).   

 

I

 

 

  Drukāt