Ķekavas vidusskolas skolēni iegūst velosipēda vadītāja apliecības

Jau vairākus gadus Ķekavas vidusskolas 6. klašu skolēni projekta nedēļas ietvaros  cenšas iegūt  velosipēdistu tiesības.

     Arī šajā mācību gadā visi 6.klašu skolēni bija nolēmuši veiksmīgi nokārtot eksāmenu velosipēdistiem un kļūt par pilntiesīgiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

     Visas nedēļas garumā skolēni cītīgi apguva ceļu satiksmes noteikumus. Izmantojot iegūtās zināšanas, izgatavoja spēles „ Velosipēdista ceļu satiksmes noteikumi”, kuras paši pēc tam ar lielu ieinteresētību izspēlēja. Pētīja velosipēda vēsturi un zīmēja arī savu nākotnes velosipēdu.

     Skolēniem bija iespēja tikties ar Valsts ceļu policijas pārstāvi, kas vēlreiz atgādināja noteikumus, kurus būtu jāievēro, lai atrašanās uz ceļa būtu droša. Katrs skolēns saņēma atstarotāju.

     Šajā nedēļā 6. klašu skolēni apmeklēja nodarbības arī Ķekavas pašvaldības policijā, kur kopīgi vēlreiz noskatījās filmiņu „ Rullē droši! ”. Pašvaldības policijas pārstāve ar lielu pacietību izstāstīja ceļa zīmju nozīmi un izskaidroja tās situācijas uz ceļa, kas skolēniem iepriekš nebija tik labi saprotamas.

     Nedēļas nogalē skolēni kopā ar klases audzinātājām ( 6.a kl. – kl.audz. A.Tenisa, 6.b kl. – kl.audz. G. Zuša, 6.c kl. – kl. audz. N. Samsonova) devās uz Rīgas Motormuzeju, kur apskatīja ekspozīciju „ Senie spēkrati” un kārtoja eksāmenu.

     Projekta nedēļa noteikti bija interesanta un vērtīga, jo lielākais ieguvums katram skolēnam bija iegūtās velosipēdistu tiesības. 6.b klases skolēni saņēma īpašu Motormuzeja pārstāves uzslavu, jo velosipēdistu tiesības ieguva pilnīgi visi klases skolēni.

 

Teksts un foto

G. Zuša,

6.b klases audzinātāja.

  Drukāt