Ķekavas vidusskolas skolēni iegūst godalgotas vietas erudīcijas konkursā

Mēdz teikt – lai kaut ko vinnētu, ir jānopērk loterijas biļete. Arī 2.b klases skolēni kopā ar skolotāju šādu loterijas biļeti iegādājās – rudenī www.e-klase.lv parādījās reklāma kāršu spēlēm, ar kuru palīdzību mācīties alfabētu skaitļošanu un reizrēķinu, kā arī aicinājums spēlēt un iesūtīt savus spēles rezultātus, un piedalīties konkursā. Tā nu iepirkām spēles un sākumā spēlējām vienkārši tāpat – alfabētu un skaitļošanu. Klases vakarā Ziemassvētkos izlēmām likt pie darba arī vecākus! Tur tik bija ko redzēt, kā vecāki lika alfabētu, un izstrādāja stratēģijas! Pēdējā dienā, kad varēja sūtīt spēļu rezultātus, nosūtījām arī savējos, un, ko domā – pēc nedēļas www.baiba-school.com ieraudzījām arī savu komandu vārdus finālā dalībnieku sarakstā. Aktīva trenēšanās varēja sākties, kad palīgā tika ņemti gan starpbrīži, gan rīti pirms stundām, spēlēts pa vienam un komandā. Neiztika arī bez strīdiem un savstarpējas komandēšanas...

Konkursa fināls notika projektu nedēļā 15.februārī Saldus sākumskolā. Turp gan devāmies nepilnā sastāvā, jo dienu pirms konkursa vēl paspējām samainīt saslimušos komandas biedrus, bet tieši konkursa dienā saslima vēl divi... Garo turpceļu baudījām smiedami un jokodami, tikai, galā nokļuvuši, bērni sāka minēt, ka esot uztraukušies. Lieki piebilst, ka skolotāja uztraucās jau visu nedēļu!

Spēles pagāja tik ātri, ka nepaspējām satraukties, skolotājām savukārt bija jāveic atbildīgais kāršu jaukšanas un laika skaitīšanas darbs, citām komandām. Gaidot, kamēr spēlē 3. – 6.klašu grupu komandas, kādā no skolas klasēm priecājāmies par auniņa Šona piedzīvojumiem, un tad jau klāt bija gaidītais apbalvošanas brīdis.

Spēlē „Alfabēta feja” mūsu komanda „Spicie burti” ieguva otro vietu, saliekot alfabētu 44 sekundēs, bet spēlē „Zinātnieki” komanda „Zibenīgie cipari” ar rezultātu 3 minūtes 36 sekundes ieguva pirmo vietu! Balvās saņēmām kausus, blociņus, kalendārīšus un pildspalvas ar organizētāju logo, kā arī „Laimas” konfektes, bet galvenā balva – neatsverama pieredze un pierādījums tam, ka ir vērts piedalīties dažādos konkursos!

Ja gribi zināt, kas vēl piedalījās, ieskaties: www.baiba-school.com un www.e-klase.lv, kā arī šajos mirkļos, kas parāda, cik nopietni un aizdomīgi izskatījāmies spēles gaitā!

 

Teksts:

Daina Plūme,

Ķekavas vidusskolas skolotāja.

  Drukāt