Zemnieku saeimas kongress 8.martā!

8. martā Ķekavas novadā, Baložu kultūras namā notiks ikgadējais biedrības „Zemnieku saeima“ kongress, kas pulcēs lauksaimniekus no visas Latvijas. Kongresā Latvijas lauksaimniecības produkcijas ražotāji, kuri pārstāv visas lauksaimniecības nozares, atskatīsies uz 2012.gadā paveikto un ievēlēs priekšsēdētāju un valdi.

„Zemnieku saeimas“ kongress ik gadu ir atskaites punkts, kurā lauksaimnieki izvērtē paveiktos darbus nozares attīstībā un nosaka nākamā gada prioritātes. Šogad kongresā notiks Zemnieku saeimas priekšsēdētāja un valdes vēlēšanas, kas, saskaņā ar organizācijas statūtiem, notiek reizi divos gados. Zemnieku saeima aicina visus Zemnieku saeimas biedrus piedalīties kongresā vai, ja nav iespēju ierasties, pilnvarot savu pārstāvi balsot Zemnieku saeimas priekšsēdētāja un valdes vēlēšanās.

Tāpat kongresa viena galvenajām diskusijām būs veltīta 8. februārī Briselē Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu valdību vadītāju Eiropadomes sēdē pieņemtajam ES daudzgadu budžetam, kas sabiedrībā šobrīd tiek plaši apspriests. Tādēļ Zemnieku Saeimas kongresā viesoties ir uzaicināti Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un Zemkopības ministre Laimdota Straujuma, lai kopā ar Zemnieku Saeimas biedriem diskutētu par šobrīd aktuālāko jautājumu – kā, apzinoties ES budžeta reālijas, nodrošināt Latvijas lauksaimniecības konkurētspēju Eiropā? 

Sīkāka infomācija par pasākumu pieejama šeit.

Ilze Meržvinska

Zemnieku saeima
Tālr: 67027044

E-pasts: birojs@zemniekusaeima.lv
www.zemniekusaeima.lv

 

  Drukāt