Pašu gatavotas Lieldienu dekorācijas

 

 

Līdz ar pirmajām pavasara vēsmām un saules stariem sagaidīti pavasara skaistākie svētki – Lieldienas. Tas ir lielisks iemesls iepriecināt sevi un citus, radot svētku noskaņu ne tikai savās mājās, bet arī savā novadā.

Ar krāšņiem Lieldienu dekoriem šogad ķekaviešus priecēja radošie Ķekavas vidusskolas, Ķekavas Mākslas skolas audzēkņi un pedagogi, kā arī Jaunatnes iniciatīvu centra aktīvie jaunieši. Ar novada pašvaldības Attīstības daļas gādību tika sarūpēti nepieciešamie izejmateriāli, lai varētu tapt darināti brīnišķīgi rotājumi iedzīvotāju priekam svētkos.

Ķekavas vidusskolā neilgi pirms Lieldienām 5. - 8. klašu meitenes mājturības stundās pedagoģes vadībā ļāva vaļu izdomai un darbošanās priekam. Tika darinātas salmu olas, kas ar košiem dzijas dzīpariem apvītas vēlāk rotāja ciematā augošo koku zarus.

Līdzīgi dekorāciju sagatavošanas darbi brīdi pirms saulgriežiem notika arī mājturības stundās Baložu vidusskolā. Puiši no saplākšņa gatavoja olas, meitenes tām piešķīra krāsas. Vēlāk, lai priecētu pārējos pilsētniekus, skolēnu gatavotie rotājumi tika izvietoti Baložu pilsētas domes ēkas apkārtnē.

Daugmalē par svētku sajūtu gādāja pamatskolas audzēkņi – bērnu rokām tika radīti burvīgi svētku vēstneši.

Ķekavas Mākslas skolā tapušās Lieldienu olas izmēra ziņā bija krietni apjomīgākas. Darba procesā iesaistījās gan audzēkņi, gan pedagogi. Krāsas netika žēlotas un rezultāts bija apskatāms pie sākumskolas un pasta.

Jaunatnes iniciatīvu centra aktīvisti izvēlējās veidot salmu zaķus. Centra telpās, pagrabiņā blakus mākslas skolai, tapa apburošas zaķu figūras, kas vēlāk tika transportētas uz Ķekavu - laukumā, iepretī pastam, un Baložiem, lai raisītu svētku prieku garām ejošo cilvēku sirdīs.

Ķekavas novada pašvaldības Attīstības daļas darbinieki pateicas izglītības iestāžu vadībai, pedagogiem un audzēkņiem, Jaunatnes iniciatīvu centram, pašvaldības darbiniekiem un visiem, kas piedalījās novada sapošanas darbos, jo īpaši Andrim Aurmanim, Arvim Krūmiņam, Intai Arbačevskai, Ilmāram Krūzem.

 

Inga Auziņa

 

 

  Drukāt