Daugmales bērnudārzs gatavojas jaunajam mācību gadam

Ķekavas novada pašvaldības Izglītības daļa aicina novada iedzīvotājus pieteikt bērnus uz vietām jaunajā Daugmales bērnudārzā, ko plāno atvērt līdz ar jauno mācību gadu.

 

Pieteikšanās ir sākusies, un līdz šim interesi izrādījušas jau aptuveni 20 ģimenes, lielākoties no Daugmales. Laipni aicināti savas atvases pieteikt arī citu novada teritoriju iedzīvotāji. Grupas tiks komplektētas, sākot ar maiju, un šobrīd pieejamo brīvo vietu skaits vēl ir pietiekoši liels.

Iecerēts, ka šajā pirmsskolas izglītības iestādē būs iespējams uzņemt līdz simt audzēkņiem, tiks komplektētas četras grupas, tajā skaitā, viena bērniem no pusotra gada vecuma. Tā būs vienīgā grupa pašvaldības bērnudārzā Ķekavas novadā šajā vecuma grupā esošiem bērniem. Tāpat plānots veidot vienu sagatavošanas grupu un divas vidējā vecuma grupas.

Izglītības daļas speciālisti lūguši novada pirmsskolas izglītības iestāžu vadītājus apzināt Daugmalē deklarēto audzēkņu skaitu, kuri šobrīd apmeklē citus novada „dārziņus” un ar septembri varētu sākt mācības Daugmales bērnudārzā. Daļa no bērniem, kas šobrīd apmeklē sagatavošanas grupu Daugmales pamatskolā un vēl neuzsāks mācības 1. klasē, arī ir potenciālo jaunā „dārziņa” audzēkņu skaitā.

Līdz ar Daugmales bērnudārza atvēršanu, tiks atvieglota situācija ar nepietiekamo vietu skaitu pirmsskolas izglītības iestādēs Ķekavas novadā. Šo problēmu pilnībā novērst vēl nav iespējams, tomēr pašvaldība turpina meklēt risinājumus. Pēc Izglītības daļas sniegtās informācijas ar pašvaldības atbalstu šobrīd privātos bērnudārzus apmeklē aptuveni 150 bērni, aukles pakalpojumus izmanto vairāk kā 200 bērnu vecāki.

 

Inga Auziņa    

  Drukāt