Zem sniega apslēptie dārgumi

Nokūstot sniega segai, Ķekavas novada ceļu malās atklājas ziemas periodā apēsto, izdzerto un izsmēķēto produktu iepakojumi, kas, vieglu roku nomesti zemē, bojā pavasarīgo ainavu.

Mēdz atrasties arī glīti aizsieti maisi ar sadzīves atkritumiem, kuri nezināmu iemeslu dēļ nav nokļuvuši tiem paredzētajos konteineros. Acīm redzot, mūsu novadā dzīvo arī tādi cilvēki, kam nerūp, kā tas viss izskatās, cik negatīvi tas ietekmē apkārtējo vidi un ka kādam šie mēsli ir jāsavāc.

Pateicoties tā dēvēto simtlatnieku darbam, ceļu nomales un citas teritorijas tiek sakoptas, atkritumi savākti un nogādāti tiem paredzētajās vietās. Bet kā jebkurš resurss arī šo cilvēku iespējas ir ierobežotas. Tādēļ iedzīvotāji tiek aicināti savus atkritumus izmest tur, kur tas paredzēts, kā arī būt vērīgiem un ziņot, ja gadās sastapties ar līdzcilvēku, kas vienaldzīgi atbrīvojas no saviem atkritumiem, ignorējot sabiedriskās kārtības normas.

Atgādinām, ka par atkritumu izmešanu tam nepiemērotās vietās Reģionālās pašvaldības policijas darbinieki var ne tikai izteikt brīdinājumu, bet arī piemērot naudas sodu līdz piecdesmit latiem, pamatojoties uz Ķekavas novada sabiedriskās kārtības noteikumiem. Diemžēl atsevišķos gadījumos tas ir vienīgais veids, kā likt cilvēkam uzņemties atbildību par savas rīcības sekām.

 

Inga Auziņa

 

  Drukāt