Iedzīvotāju ievērībai!

Cienījamie iedzīvotāji!

 

      Ja Jūs nonākat situācijā, kurā Jums piedāvā darbu vai naudas aizdevumu ar izdevīgiem nosacījumiem, izsaka darba piedāvājumu, kurā Jums „nekas nebūs jādara” un „nauda nāks sēžot mājās”, apdomājaties – visdrīzāk Jūs esat nonākuši krāpnieku redzeslokā.

          Lai nekļūtu par krāpnieku upuri, nekad nesniedziet svešiem cilvēkiem Jūsu personas datus saturošu informāciju – vārds, uzvārds, personas kods, dzīves vieta, tajā skaitā Jūsu bankas konta rekvizītus – bankas konta numurs, internetbankas lietotāja vārds un parole, kodus internetbankai, kodu kartes. Šī informācija par Jums vai Jūsu bankas kontu ir pietiekama, lai Jūsu vārdā tiktu reģistrēti naudas aizdevumi internetā. Nauda nonāks krāpnieku rokās, bet aizdevumu atmaksa būs jāveic Jums.

          Tāpat atceraties, ka naudas iegūšanai krāpnieki izmanto arī mobilos telefonus. Nekad neatzvaniet aizdomīgiem telefonu numuriem, piem., ja numurs ir ļoti garš vai sākas ar +800, neticat zvanītājam, ja viņš Jums saka, ka kāds no Jūsu radiniekiem ir nonācis nelaimē, piem., autoavārijā, kurā viņš ir vainīgais, un Jūsu radiniekam draud „problēmas”. Zvanītājs noteikti par problēmas atrisināšanu prasīs naudu.

          Esat uzmanīgi un atceraties, ka mūsdienu tehnoloģiju pasaulē Jūs varat kļūt par krāpnieku upuri pat to neapzinoties, tāpēc nekad un ne pie kādiem apstākļiem nesniedziet svešiem cilvēkiem Jūsu personas datus saturošu informāciju! Par jebkuriem krāpšanas gadījumiem ziņojiet policijai!

 

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes

Baložu iecirkņa Kriminālpolicijas

nodaļas vecākais inspektors

E.Podgaiskis

  Drukāt