Izstāde „Pavasaris 2013” Rāmavā

 

 

4. aprīlī ar oficiālu atklāšanas pasākumu Rāmavā durvis vērusi ikgadējā starptautiskā lauksaimniecības, lopkopības, mežkopības un lauku celtniecības izstāde „Pavasaris 2013”. Interesenti aicināti apmeklēt izstāžu kompleksu no 4. līdz 7. aprīlim.

Jau ierasts, ka divas reizes gadā, pavasarī un rudenī, uz Rāmavu brauc zemnieki un lauksaimniecības nozares pārstāvji no visas Latvijas, lai gūtu iedvesmu, uzzinātu par novitātēm, noskaidrotu sev interesējošus jautājumus un satiktos ar kolēģiem un biznesa partneriem. Izstāžu kompleksa „Rāmava” direktors Marģers Lūsis stāsta, ka šogad izstādē pārstāvēti ap trīssimt dažādu uzņēmumu, piedāvājot apmeklētājiem plašas izvēles iespējas – sākot ar lielo traktortehniku, beidzot ar mazdārziņu vajadzībām nepieciešamo inventāru.

Zemkopības ministre Laimdota Straujuma atklāšanas runā atzīmēja, ka šī izstāde ir kā viens no pirmajiem pavasara vēstnešiem un šogad jau 21. reizi pulcē zemniekus no visas valsts un uzņēmējus, lai apskatītu viens otru, uzzinātu, kas jauns nozarē, un atrastu sev nepieciešamo. Tāpat ministre pauda cerību, ka mūsu zeme turpmāk tiks arvien vairāk kopta un sakārtota.

Ķekavas novada pašvaldības vārdā izstādes organizatorus, klātesošos viesus, dalībniekus un apmeklētājus uzrunā sveica un labu ražu vēlēja novada domes priekšsēdētājs Roberts Jurķis un domes priekšsēdētāja vietnieks Juris Krūmiņš.

Izstādes organizatori un dalībnieki laipni gaida visus interesentus, jo pavasarīga rosība Rāmavā jūtama jau atklāšanas rītā, vīri steidz izmēģināt milzīgo agregātu sēdvietas, cits konsultējas ar sen neredzētu paziņu, ko labāk sēt un stādīt, kāds bez steigas degustē vietējo ražotāju sarūpētos gardumus.

Inga Auziņa

 

 

 

  Drukāt